Det kan være smukt med en tilvokset gammel stub i haven. Men rådnende træ kan tiltrække skadedyr til de øvrige planter, og stubben kan risikere at sætte nye skud. Få fjernet stubbe og rens altid jorden for gamle rødder, inden du planter nyt. Det skal gøres professionelt med stubfræsning og rodfræsning. Det betaler sig at lade fagfolk gøre et godt forarbejde i haven! 

Gør forarbejdet ordentligt, når du skal anlægge nye bede eller sætte nye planter – det betaler sig! Få fjernet gamle stubbe og rødder professionelt, så nye planter får de optimale vækstbetingelser. 

Rodfræsning rydder jorden for gamle rødder, mens stubfræsning fjerner både stubbe og rødder. Indhent pris på arbejdet fra fagfolk med professionelle maskiner. Så er du godt på vej til at kunne nyde haven. 

Hvad indebærer rodfræsning og stubfræsning? 

Rodfræsning og stubfræsning er, når fagfolk som anlægsgartnere fjerner resterne af tidligere træer eller buske med professionelle maskiner. 

Forskellen mellem rodfræsning og stubfræsning er, at det ene fjerne rester af f.eks. rødder under jorden, mens det andet fjerner rester af stub og rodnet både over og under jorden…

Rodfræsning rengør haven

Formålet med rodfræsning er at rengøre under jorden for gamle planterødder. Rester af rødder kan forhindre dig i at plante nye ting og besværliggøre iblanding af f.eks. spagnum i et bed. 

Få en pris på rodfræsning hos en dygtig anlægsgartner, så du én gang for alle kan få klargjort jorden til de nye planter. 

Stubfræsning fjerner både stub og rødder

Efter fældning af et træ står der ofte en stub tilbage, som kan være meget svær at fjerne selv. Stubfræsning fjerner stubben helt og medtager naturligvis også de tilhørende rødder. 

Så medmindre du ønsker at bruge en stub til pynt i et bed, bør den fjernes professionelt, så den ikke sætter nye skud. 

Derfor kan det betale sig

Professionelle anlægsgartnere har ikke alene erfaringen, de har også maskinerne! Det er maskiner, der gør det meget nemmere at og meget effektivt kan få fjernet resterne af en genstridig stub eller få bugt med alle rødderne i et nyt bed. 

Gå ikke på kompromis med forarbejdet, når du skal have rengjort et bed til ny beplantning. Gamle rødder eller stubbe kan forsinket væksten af de nye planter, det kan besværliggøre kultivering, og i værste fald kan rådnende stubbe tiltrække skadedyr. 

Derfor betaler det sig altid at lade fagfolk tage sig af det havearbejde, der skal gøres korrekt og grundigt. Så kan du bruge tiden i haven på alt det andet, og nyde et holdbart resultat i stedet.