For nogle er det sjovt at være i haven og dyrke havearbejdet, mens det for andre er den sureste pligt, de overhovedet kan komme i tanke om – og det er lige som det skal være. Fælles for havearbejdet uanset hvem du er, er at det godt kan komme til at tage rigtig lang tid, og alt efter projektet kan du risikere at være i gang i flere uger. Det betyder altså, at det kræver en del energi og overskud, så hvor kan du lige finde det henne?

Sov godt om natten

Uanset hvad du skal, også når det kommer til havearbejde, er søvnen et godt sted at starte, når du skal finde energi. Din krop bliver kørt ud i løbet af en dag, og særligt hvis du laver hårdt fysisk arbejde som arbejdet i haven, der kræver lidt mere af din krop, bliver søvnen endnu mere vigtig. Mangler du overskud og energi til arbejdet, bør du altså lægge dig godt til rette i den lækre elevationsseng, eller hvad du nu lige har stående i soveværelset.

Få nok at spise i løbet af dagen

Hvis du har travlt med arbejdet i haven, og særligt hvis du faktisk synes, at det er sjovt at gå med de små eller store projekter i haven, kan det også godt hænde, at du simpelthen glemmer at spise. Det er noget af det, der slet ikke dur, hvis du mangler energi. Det er nemlig bl.a. fra den kost, du spiser, at du får den energi, kroppen skal bruge – og som nævnt bruger kroppen endda lidt ekstra energi, når den er i gang med fysisk krævende arbejde.
Det er derfor meget vigtigt, at du både husker at få nok at spise og drikke, når du er i gang med denne slags arbejde, der kræver noget af din krop.

anlægsgartner tilbud