Det er de fleste mennesker drøm at eje en bolig. Man har sparet op til det længe, været en tur i banken, kigget endeløse mange timer efter bolig, og så står man der endelig. Man har fundet sit drømmehjem, fundet der hvor man gerne vil være i mange år, og fundet ens base i livet. Det er en stolthed der er svært at sætte ord på. Det kribler i fingrene for en, for at få lov til at underskrive kontrakten, og man har lyst til at gøre det med det samme. Det skal man dog passe på med, da kontrakter typisk er kringlede, svære at tyde og generelt bare skrevet i et sprog man ikke forstår. Derfor er en boligadvokat en fantastisk investering!

Hvad gør en boligadvokat?

En boligadvokat er din bedste ven, når det kommer til at læse kontrakter igennem. De er nemlig trænet i at forstå sproget, og guide dig bedst muligt. Du betaler dem nemlig for at være på din side, hele vejen igennem. Er din bolig eksempelvis bygget på en kemisk affaldsgrund, så er det sådan noget en boligadvokat kan tyde mellem fint fagsprog. Klik her for mere information om boligadvokater.

Hvad er forskellen på en boligadvokat og en ejendomsmægler?

En boligadvokat er en der kan tyde købsaftalen, og vigtigst af alt, er på din side i alt det her. En ejendomsmægler er nemlig på sælgerens side, og vil gøre alt i deres magt, for at få solgt en bolig hurtigst og dyrest muligt. Du kan sagtens stole på en ejendomsmægler, men de vil ofte nedtone problemer, snakke henover eller tage sælgers parti i en sag.

Er det kun købsaftalen en boligadvokat kigger på?

Nej! Der findes et utal af dokumenter der skal ses igennem når man køber en bolig. Det kan eksempelvis være tilstandsrapport, låneaftale, servitutter på ejendommen og meget mere. Man kan som køber nemt blive forvirret over alle de dokumenter, og det gør det ikke nemmere, når det hele er skrevet på ”advokatsprog”.

Er det virkelig pengene værd?

Det er en investering for livet at få en boligadvokat til at kigge dokumenterne igennem. Du kommer nemlig ikke til at få grimme overraskelser på noget tidspunkt, fordi du har været informeret fra start om både stort og småt. Alternativet er nemlig, at du har underskrevet noget, som bliver en ekstra og eventuel meget stor udgift for dig senere hen. Det er dyrt nok at købe bolig i forvejen – man har ikke lyst til at bruge læssevis af penge på det resten af sit liv!