terrassevarmer

Billede udlånt af Hus og Haveliv

Er der noget dejligere end at sidde ude til sent på en sommeraften. Desværre kan det godt ende med at blive en kold affære, der kræver mere end bare en ekstra trøje. Her kan en terrassevarmer være løsningen. Den kan også bruges til at forlænge sommeren med de forårs- og efterårsdage, hvor det kun næsten er varmt nok til at sidde på terrassen.

Har du først prøvet at sidde ude til sent på en sommeraften, vil du gøre alt for at opleve det igen. For som natten falder på, skifter omgivelserne og dyrelivet karakter. Nye fuglestemmer som f.eks. nattergalen og natdyr som pindsvinet dukker frem sammen med de få, klare stjerner, der pryder sommerhimlen.

Samtidig løjer vinden oftest af og gør det mere behageligt at sidde ude. Stilheden og roen sænker sig i takt med at naboerne går i seng. Det er en følelse, der slet ikke kan beskrives – det skal opleves!

Selv en tyk sweater er ikke altid nok

Men med mindre vi har tropenat – altså en nat hvor temperaturen ikke kommer under 20 grader – bliver det koldt på et tidspunkt. Oftest så koldt at det ikke er nok bare at tage den tykke sweater på – eller rettere kulden opstår nok fordi, du ikke bevæger dig rundt, men sidder og nyder roen og stilheden.

Det er her en terrassevarmer kan redde situationen og forlænge opholdet udendørs på den dejlige sommeraften. Den fås i et utal af design og med forskellige varmekilder lige fra el over gas og til de særlige kamintyper, der bruger forskellige former for lugtfri, brændbare væsker.

Find et design og en varmekilde, der passer til din terrasse

Når du skal vælge en terrassevarmer til din terrasse, altan eller udestue, er det vigtigt, at du vælger en, der passer både designmæssigt og varmekildemæssigt passer til.

Starter vi med designet, handler den første beslutning om, hvor synlig terrassevarmeren skal være, der hvor den skal stå. Vil du have noget, der kan indgå som en fremtrædende del af inventaret eller måske ligefrem fremstå som en form for udsmykning? Eller skal det være en mere anonym del af terrassen?

Designet handler også om, hvor meget plads du vil have, at terrassevarmeren skal tage op. Har du kun en lille terrasse, altan eller udestue, ønsker du jo nok ikke at spilde den sparsomme plads på et stort monstrum af en terrassevarmer. Her skal der vælges en mere kompakt udgave.

Er pladsen omvendt ikke et problem, findes der en række større modeller, der også indeholder et vist skulpturelt element i designet.

Varmekilden handler om hvilke tilslutnings- og udluftningsmuligheder, du har, der hvor terrassevarmeren skal stå. Indendørs er en elektrisk eller en terrassevarmer, der anvender lugtfri petroleum nok den bedste løsning. Her er det også vigtigt, at du får valgt en placering, hvor terrassevarmeren ikke kan antænde omkringstående genstande eller tagkonstruktionen.

Udendørs vil det oftest være praktisk at anvende gas eller lugtfri petroleum. Så slipper du for at skulle trække strøm udendørs. Samtidig kan I også nyde hyggebelysningen fra den synlige flamme.

Køb terrassevarmere billigst efterår og vinter

Skal du have din terrassevarmer til en ekstra god pris, skal du vente med at købe den til efteråret eller vinteren har indtaget landet. Her vil det oftest være muligt at købe sidste års modeller til en nedsat pris. Se gode tilbud på terrassevarmere her.

 

anl�¦gsgartner tilbud