I Danmark er vejret måske ikke altid til at prale af. Men det betyder ikke, at det ikke kan nydes alligevel. Og faktisk er der utroligt mange, der kunne få stor glæde ud af at bruge mere tid i haven, da det hjælper med at lindre en lang række psykiske lidelser – store eller små. 

Måske føler du dig stresset, nogle mærker engang imellem små tegn på depression, eller måske har du bare følt dig lidt nedtrykt – alt dette kan have hjælpe med at lindre – såfremt du altså bevæger dig derud. Og det er derfor, at du bør forvandle din have til et paradis. Læs med her, hvis du vil vide hvordan.

Lys, lys, lys

En af de mindste og hurtigste ændringer, der gør en kæmpe forskel, er at få fat i mere lys. De fleste arbejder til ud på eftermiddagen, og hvis ikke vi er midt i sommersæsonen, så bliver det hurtigt mørkt udenfor. Med den rette belysning kan du forlænge den tidsperiode, hvor du kan bruge din have.

Det kan være bordlamper, lyskæder, stearinlys, lanterner eller havelamper – det er helt op til dig, hvordan du vil lyse haven op, og uanset hvordan du vælger at gøre det, så vil det gøre noget helt særligt for haven.

Mange vælger en form for belysning, der tænder af sig selv, så der ikke er helt mørkt rundt omkring huset. Denne model fås med solceller og kan stærkt anbefales, da du på den måde skåner miljøet på samme tid.

Gør haven mere tilgængelig

Som sagt, så er det ikke alle, der får så tidligt fri, at de har mulighed for at nyde haven, så meget som de måske gerne ville. Og det er en skam. Derfor giver det god mening at gøre haven mere tilgængelig.

Du kan for eksempel investere i et orangeri eller en pavillon, eller du kan blot anskaffe dig et drivhus, hvor det både er plads til planter og et lille havebord, så du kan nyde kaffen her.

Du behøver ikke at være helt ude i haven for at nyde den. Bare det at have et sted, hvor du kan sidde og nyde naturen, gør også en kæmpe forskel, og derfor kan det stærkt anbefales.

Du kan også nyde naturen fra en altan eller svalegang. Her får du frisk luft, hvilket er utroligt vigtigt, og du sidder og kigger ud over landskabet.