Der kan være mange gode grunde til at gå dine redskaber efter i sømmene. Ikke mindst er det med denne systematiske fremgangsmåder at du finder ud af, om noget potentielt skal udskiftet eller repareres. Det kan også være et spørgsmål om enkelte reservedele, der mangler. For eksempel forhandles alle typer af motorsavskæder online.

Dette kan du for eksempel kigge efter

Selvom det umiddelbart lyder som en god ide at gå dine redskaber efter en gang imellem, kan det for det utrænede blik være svært helt at vide, hvad man skal kigge efter. Du kan dog med god grund tage udgangspunkt i følgende liste, der nævner nogle af de gængse problemområder:

  • Er der tale om en motorsav, er det ofte særligt kæden, du skal have blik for. Alle typer af motorsavskæder forhandles online, og du kan derfor også finde motorsavskæder, der passer til netop din model af motorsav. Vil du gerne passe godt på din nuværende kæde, så den ikke springer, kan du med fordel vedligeholde den med et par dråber olie jævnligt.

  • Diverse grensakse og andet skarpt udstyr kan gå hen og blive sløvt med tiden. Er det tilfældet, må du overveje om de kan gøres skarpe igen, eller om en udskiftning er på sin plads.

  • Overvej også gerne elementer såsom rust på diverse redskaber. Ofte kan dette fjernes, men står det helt skidt til, kan en udskiftning og efterfølgende vedligehold være en god investering.

Overvej også, hvor ofte du bruger det enkelte redskab

Inden du drøner afsted for at købe nye redskaber at supplere med i skuret, kan det også være en god idé at overveje, hvor ofte du reelt benytter dig af det pågældende redskab. Får du ikke noget stor brugsværdi ud af en ny udgav, må du tage en konkret vurdering af, hvorvidt det kan betale sig at skaffe en ny eller reparere den gamle.

anlægsgartner tilbud