Når først temperaturen begynder at stige i foråret, betyder det, at grillsæsonen kan skydes i gang. Men den kan ikke skydes i gang uden en god grill. Og trænger din grill til at blive skiftet ud? Og kan du ikke beslutte dig for, om det skal være gas eller kul? Så læs med her, hvor vi kigger nærmere på fordelene og ulemperne ved begge typer af grill.

 

Der er ingen sommer uden grill. Sådan er det bare. Svedne pølser og møre spareribs rimer på sommer, og derfor skal grillen selvfølgelig også være i orden.

Gasgrill

Den helt store fordel ved en gasgrill er selvfølgelig, at du på et kort øjeblik kan komme i gang med at grille pølser, marineret kyllingebryst og mange andre godter. Det kræver derfor ikke den store forberedelse at komme i gang med at grille, da der ikke er nogle kul, som først skal være klar, inden du kan smække den røde bøf på. Der skal ikke meget mere til end et tryk på en knap, før den er klar.

 

En anden fordel er også, at du med en gasgrill kan holde en jævn temperatur i grillen. Det er en ret stor fordel, hvis du skal grille større stykker kød som en steg.

 

Men, så er der lige med smagen, som er lidt en ulempe ved en gasgrill. For den er ikke helt den samme som ved en kulgrill, da kødet ikke får samme røgede smag.

 

Du skal også være opmærksom på sikkerheden og derfor sikre dig, at gastanken sidder godt nok fast uden utætheder. Hvis ikke den gør det, kan det godt gå hen og blive en farlig situation.

Kulgrill

Hvis man er en hardcore grillfan, er den eneste grill i verden en kulgrill. For når saften og marinaden drypper ned i kullene, giver det anledning til røgdannelse, som er med til at give en ekstra lækker og røget smag, som en gasgrill ikke på nogen måde kan give.

 

Udover smagen opnår en kulgrill også typisk en højere temperatur end en gasgrill, hvilket er godt, hvis du gerne vil grille kødet optimalt. Ved brug af gode kul, kan den nemt komme op på mere end 400 grader!

 

En tredje fordel er, at en kulgrill kan købes helt ned i to-go størrelserne til udflugterne efter arbejde til de helt store Weber-grill for den passionerede grill-entusiast. Det betyder, at alle har råd til en grill, da de findes helt ned til 150 kroner for den mindste.

 

Ulempen er dog, at en kulgrill kræver tålmodighed. Den skal startes op i god tid, inden den er klar til at stege bøffer og pølser. Desuden koster kul også mere end gasflaske, når man ser på, hvor mange omgange bøffer, det tilsammen kan stege.

Kan du ikke beslutte dig? Prøv en træpillegrill

Hvis ikke du kan beslutte dig for hverken det ene eller det andet, hvorfor så ikke kaste dig ud i det nyeste inden for grill, nemlig træpillegrill?

 

Hvis du godt kan lide at grille og går bare en lille smule op i det, er en træpillegrill helt sikkert noget for dig. For træpiller giver nemlig en helt særlig smag til maden og gode muligheder for at styre temperaturen og at stege ved indirekte varme.

 

Det gode ved en træpillegrill er, at den giver lidt samme røgede smag som en kulgrill, men er lige så hurtig til at varme op som en gasgrill. Det vil sige, at der er taget det bedste fra de to verdener, når det kommer til træpillegrill.

 

Du kan indstille den til en bestemt temperatur, som den når op på efter blot 8-10 minutter. Træpillerne er nemlig nemme at optænde og er lynhurtigt klar til brug. Den holder desuden temperaturen uanset vind og vejr. Så hvorfor ikke prøve en træpillegrill? Så slipper du for at vælge noget til eller fra, da den rummer alle de gode egenskaber, man gerne vil have ved en grill!

anl�¦gsgartner tilbud