Børn sover godt, når de står sikkert og trygt udenfor. De fleste børn bliver fra de er ganske små vænnet til, at de skal sove til middag udendørs. Her får de masser af frisk luft, mens de ligger lunt og godt i barnevognen, og mor og far får en velfortjent slapper. Når barnevognen skal stå i haven, er der nogle få ting, du skal være opmærksom på. Læs med her, og få inspiration til, hvordan du laver den bedste soveplads til familiens yngste.

De små babyer og mindre børn sover rigtig godt i barnevognen i haven. Der er mange forældre, der oplever at børnene sover både bedre og længere og er mere udhvilede, når de vågner.

Som forælder vil du naturligvis gerne have, at der er styr på forholdene, når barnevognen – https://www.kombivogn.dk/barnevogne.html – står ude.

Hvornår må baby sove ude?

Babyer kan sove ude ganske kort tid efter fødslen. Generelt er holdningen, at raske børn, der er robuste og vejer over ca. 4-5 kilo, sagtens kan sove ude i barnevognen.

Hvis du er utryg, eller hvis du er i tvivl om, hvornår barnet må sove ude, skal du altid rådføre dig med sundhedsplejersken.

I starten vil det være tilrådeligt, at du holder dig i nærheden af barnevognen. Brug f.eks. tiden til at luge lidt i haven, eller slap af i hængekøjen med en god bog og en kop kaffe.

Gode råd til placering af barnevognen

Barnevognen skal stå sikkert og godt i haven. Måske har du allerede en velegnet plads, ellers kan du let selv lave det perfekte spot til barnevognen.

Herunder får du et par gode tips til en god og fornuftig placering.

Vognen skal stå sikkert

Barnevognen skal stå på et sikkert og fast underlag, som ikke skråner. Det er vigtigt, at vognen står helt stabilt og gerne på et fast underlag som fliser eller en træterrasse.

Skygge, læ og ly

Barnet kan sagtens sove ude, selvom det er en smule fugtigt eller blæsende. På disse dage står barnevognen bedst under et halvtag eller en overdækket terrasse. Hvis det blæser, så find den krog på terrassen, hvor der er mest læ, og sæt barnevognen der.

Barnevognen skal altid stå et skyggefuldt sted. Selv når temperaturen ikke er høj, kan der hurtigt blive meget varmt i barnevognen, når solen skinner. I Danmark er vejret lunefuldt, og det kan skifte fra det ene øjeblik til det andet.

Vær opmærksom på kulde og varme

Barnet skal ligge trygt og godt og hverken have det for varmt eller for koldt. Det er vigtigt, at du vurderer vejret, inden du pakker barnet ind til middagsluren.

Undgå at lade barnet sove ude på de meget varme dage og også på kolde dage, hvor temperaturen kommer under minus 5-10 grader. Hvis det regner kraftigt eller er meget diset og tåget, er luften for fugtig til at sove udendørs.

Husk en god babyalarm

Du skal altid have kontakt til barnet via en babyalarm. Her kan du høre, hvis barnet begynder at græde, og du kan hurtigt reagere, hvis barnet ikke falder til ro.

Babyalarmen er ligeledes en god sikkerhed og kan give forældrene ekstra tryghed.

anl�¦gsgartner tilbud