Reklamation: Indhold kan være sponsoreret i denne artikel

Forår og sommer er favoritårstiderne for rigtig mange haveejere. Det er her, man kan nyde sin have og se frugterne af alt det hårde arbejde – bogstaveligt talt. Men før du kan nyde, skal du naturligvis yde, og det er her, vi kommer ind i billedet.

Vi guider dig gennem nogle få trin, så du kan være helt sikker på, at haven bliver klar til de mange dejlige solskinstimer, som forår og sommer forhåbentligt byder på.

 

Masser af blomsterfrø

Spørger du os, kan du ikke gå gennem foråret uden at købe dig fattig i blomsterfrø og så dem på udvalgte steder i haven. Derefter er der kun tilbage at vente, til du kan se de første stiklinger og derfra se blomsterne gro.

Blomsterfrø er dog ikke bare blomsterfrø – langtfra. Der er et utal af forskellige sorter, og der er endvidere rigtig mange meninger om, hvad der er bedst at så hvor og hvorfor. Der er heldigvis rigtig meget inspiration at hente rundt omkring, og følger du linket ovenfor, lander du i et univers med mange års blomstererfaring. Her er de fortalere for at plante vilde blomsterfrø i din have, idet det udvider naturens areal og giver den mere plads. Vilde blomster er heldigvis også meget smukke, så det burde ikke kræve ret meget overtalelse.

 

Nye trapezplader

Når du har plantet de nye blomsterfrø, kan du gå videre til dit skur. Det trænger med garanti til en kærlig hånd, fordi mange så tit kommer til at fokusere helt og holdent på de smukke blomster i stedet for.

Går du alligevel i gang med den store hovedrengøring i dit skur, kan du lige så godt give den en ekstra skalle – nemlig med et nyt tag. Et skur virker ofte mørkt, men det kan du let undgå ved at bruge trapezplader som tag. Der findes forskellige slags trapezplader, men vil du gerne have mest muligt lys ind, skal du vælge SUNLUX-modellen. Trapezpladerne er nemme at montere, og du skal ikke bruge andet værktøj end det, du alligevel har liggende i værktøjskassen.

Lysindfaldet er ikke den eneste fordel ved disse plader. De har en lang levetid, og de er meget nemme at holde rene og pæne. Det gør, at du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt dit skur står og forfalder, mens du sår blomsterfrø.

 

Kærlighed til dit træværk

Nu vi er i gang med vedligeholdelsesopgaverne, kan du også lige så godt give dit træværk en omgang kærlighed. Om det er hegn, låger eller terrasse, har træværket godt af noget opmærksomhed indimellem. Start med at vaske det ned – og få alle alger og snavs af. Giv det eventuelt en omgang frisk maling, hvis det også trænger til det.

Det kan også være, at det trænger til lidt mere dybdegående behandling, og i de tilfælde er en omgang træolie rigtig godt. Det giver træet næring, og det kommer også til at se meget pænere og mere levende ud.

 

Når du disse ting, inden sommeren for alvor melder sig, kan du bruge resten af sommeren på at slappe af og nyde din have.

anlægsgartner tilbud