Haven er den rene terapi, hvis blot man føler sig godt tilpas i den. Hvis ikke, kan det være en stressfaktor uden lige, og man har ikke lyst til at befinde sig i den. Hvis man er den heldige ejer af en have, gælder det om at gøre den indbydende, så man har lyst til at benytte den – ellers er der ingen fidus i at være ejer af en. Rigtig mange tror, at det er hårdt arbejde at skulle gøre en have i stand og efterfølgende passe den, men det behøver ikke at være tilfældet. Det er muligt at skabe haver til personer, der langt fra har grønne fingre, såvel som til personen der elsker at bruge tid på pasning og pleje af den. I det følgende vil du finde ideer til, hvordan du skaber en have, der sørger for, at du har lyst til at befinde dig i den.

Terrasse

Er der et sted, hvor de fleste danskere elsker at befinde sig, er det på terrassen en sen, lun sommeraften. Derfor er det også en af de første ting, som du skal tilføre din have, hvis ikke du allerede har en. Det kan også være, at den eksisterende trænger til at blive opgraderet eller til at få et lille løft.

Får du en terrasse, kan vi næsten garantere dig, at du vil komme til at bruge mere tid i haven. Det er nemlig et skønt sted at sidde, når vejret tillader det – eller ikke tillader det, hvis du vælger at få din terrasse overdækket.

Der findes mange forskellige typer terrasse, og derfor vil det også være til at lave en, der ser godt ud i din have, og som passer til dine behov. Du kan vælge at have terrassen helt nede ved jorden. Her er et populært valg fliser. Du kan også vælge at løfte din terrasse over jorden. Her er det mest populære valg træbrædder. Vælger du at bygge en terrasse i træ, er det en god ide at vælge trykimprægneret terrassebrædder. Du finder billige terrassebrædder på https://lavpristrae.dk/2238-terrassebraedder-trykimp.

Ren have

En ren have er nok til at give dig lyst til at befinde dig i den. Sørg for, at haven ser ryddelig ud. Det vil sige, at der ikke skal ligge skrald og rod rundt omkring, men det vil også sige, at græsset ikke skal stå højt og vildt – det samme gælder anden beplantning. Hold haven i skak. Det kræver ikke meget mere end at gøre brug af en plæneklipper i ny og næ.

Blomster

Hvis du gerne vil have noget pænt at kigge på, er det en god ide at plante blomster i haven. Mange tror, at det er et stort stykke arbejde at have blomster, men faktisk findes der rigtige mange blomster, der kan klare sig selv uden særlig pasning og pleje. Disse planter er særligt gavnlige til dig, der ikke har grønne fingre. Hvilke planter du helt præcis skal købe, hvis du er denne type person, er nemmest at konsultere din lokale havemand med. Er du modsat en af dem, der elsker at pusle i haven, skal du ikke være bange, der findes nemlig endnu flere blomster og planter, der sætter stor pris på kærlighed og omsorg.

Leg til børnene

Har du børn, er det også en rigtig god ide at skabe områder, hvor børnene kan lege i haven. Jo mere de har lyst til at være i haven, jo større chance er der også for, at du kommer ud. Så placer gynger, rutsjebaner eller lignende rundt om i haven, og se den sprudle af liv.

anl�¦gsgartner tilbud