Sommeren er over os. Den er kommet snigende ind på os med sin varme og sit lys – og det er der ikke mange, der klager over. Sommeren er nemlig en tid, som rigtig mange holder af. Om sommeren er det tid til lidt ekstra hygge. Det er tid til lange aftener på terrassen og varme dage på græsset. Det er tid til lidt ekstra grillmad, friske bær og is. Om sommeren er der bare lidt ekstra tid til at nyde alting. Haven er noget af det, som mange nyder om sommeren. Om sommeren er det nemlig tid til at være udendørs. Det bliver dog sjovere at være i haven, hvis den er hyggelig og dejlig at være i. Hvis du gerne vil have din have klar til de lange sommeraftener og de varme dage, kan du læse med herunder. Herunder får du nemlig nogle gode tips til, hvordan du netop kan gøre haven sommerklar.

Blomster og planter giver liv og hygge

Noget af det flotteste ved sommeren er blomsterne, der springer ud og står i flor. Blomster i alverdens farver og grønne planter er en fryd for øjet. Derfor kan du også sørge for, at der er masser af blomster og planter i din have. Hvis du blot har en terrasse eller en altan, eller hvis du ikke har grønne fingre, skal du ikke tvivle. Du kan nemlig sagtens nøjes med at plante blomster og planter i krukker. Det er meget nemt, og det ser sommerligt og pænt ud. Når du skal vælge planter og blomster, kan du med fordel sørge for at vælge nogle, der kan passe sig selv. Du kan eventuelt besøge en planteskole eller lignende, hvor de kan fortælle dig om blomsterne og vejlede dig i, hvordan de skal holdes. Så burde det i hvert fald være muligt for selv den mindste blomsterentusiast at holde blomsterne i live sommeren over.

Behagelige havemøbler indbyder til afslapning

Hvis du gerne vil bruge tid i haven med en god bog eller lignende, skal der naturligvis være plads til det. Når haven skal gøres sommerklar, kan du med fordel sørge for, at der er nogle gode havemøbler i haven. Havemøbler er uundværlige for de fleste om sommeren. Gode havemøbler er uundværlige, når du først har prøvet at have dem. Der er nemlig forskel på at sidde i en hård plastikstol og en blød loungesofa i solen. Sørg derfor for at finde nogle behagelige havemøbler, der kan findes frem sommer efter sommer.

Lav et skyggested i haven

Selv i Danmark kan solen blive for skarp, og det kan være nødvendigt at finde skygge. Hvis du ikke gider at rykke indenfor for at finde skygge, kan du med fordel lave dit eget skyggested i haven. Dette kan du eksempelvis gøre med en markise. En markise er en god investering til haven, fordi den kan rulles frem, når det er nødvendigt. Markiser kan altså ses som en slags aftagelige halvtage – du bestemmer selv, hvornår markisen skal skygge, og hvornår du skal have frit udsyn til solen. Der findes rigtig mange forskellige slags markiser – det kan du læse mere om her. Du skal blot vælge en markise, der passer til din have og den stil, du har i haven. Markisen vil du med garanti blive glad for på de varmeste dage, eller når frokosten eller morgenmaden skal indtages på terrassen.

anl�¦gsgartner tilbud