Reklamation: Indhold kan være sponsoreret i denne artikel

Sidder du og kigger ud ad vinduet og tænker, at haven trænger til en overhaling? Når foråret banker på døren, er det for alvor tid til at tænke på havearbejdet. De lysegrønne blade og de små skud begynder at titte frem. Selvom foråret og sommeren uden tvivl gør noget godt for din have, medfølger også haveopgaver, der er knap så interessante at give sig i kast med. I dette blogindlæg får du tips til, hvordan du får styr på din have – hvad enten du har grønne fingre eller ej.

 

Hækken skal beskæres

Beskæring af hæk kan for mange virke som en uoverskuelig opgave. Beskæring af hækken kan både være tidskrævende og fysisk hårdt. Men hvis hækken er blevet for bred eller for høj, eller den i det hele taget ikke er for køn at se på efter vinteren, er det nødvendigt at beskære den. Dog er det ikke ligegyldigt, hvornår hækken beskæres. Det afhænger af, hvilken type hæk der omkranser din have. Mens en liguster-, bøge- eller tjørnehæk skal beskæres mellem januar og marts, skal eksempelvis en buksbom først beskæres mellem maj og august. Samtidig kræver hækbeskæring den rette teknik og det rette udstyr. Hvis du ikke har den store erfaring med hækbeskæring, kan du vælge den nemme løsning. Der findes professionelle firmaer, som ved, hvornår og hvordan din hæk skal beskæres.

 

Lug ud i bedene, og plant ud i krukkerne

Ligesom planter springer frem fra jorden ved forårets komme, gør ukrudt også. Hvis du gerne vil have dine bede og din terrasse til at se mest præsentabel ud, skal du i gang med at luge. Hvis du vil hjælpe dig selv på vej, er det en god idé at luge ukrudt tidligt på foråret. På denne tid er ukrudtet endnu ikke blevet fuldt etableret i jorden og har ikke spredt sig til en uoverskuelig mængde og størrelse. Visne staude- og blomstertoppe er heller ikke just noget, der får haven til at se indbydende ud. Du kan nemt klippe de visne toppe og skud af dine planter. De afklippede toppe kan du lade ligge i bedene og blive til muld, hvilket forbedrer jorden. Selvom haven i det tidlige forår endnu ikke står i flor, kan du alligevel få haven til at se mere frodig ud. Plant ud i dine krukker, men sørg for at vælge jord og planter, der tåler de svingende temperaturer. Om foråret er der stadig mulighed for nattefrost, men der er også chance for, at temperaturen når op på et sommerniveau.

 

Trænger haven til en makeover?

Er du ikke det helt store havemenneske, og er du ikke motiveret for at gå i gang med at beskære hæk og luge ud i bedene? Eller trænger haven til en større makeover i et omfang, du ikke selv kan klare? Så kan du overveje at hyre en anlægsgartner, som blot kan pleje haven og give den et helt nyt liv, inden foråret og sommeren for alvor banker på. Anlægsgartneren kan klare alskens haveopgaver lige fra vedligeholdelse til etablering af nye bede, haverum eller terrasser. Fordelen ved at vælge en anlægsgartner til større haveopgaver er, at anlægsgartneren har erfaring med og indsigt i optimal udnyttelse af haven. Uanset om du har en stor have med ujævnt terræn eller en lille have med en flad græsplæne, vil anlægsgartneren designe din have efter ud fra dens muligheder samt rådgive dig i vedligeholdelse.

 

anlægsgartner tilbud