Er din have fyldt med træer, og synes du, at der er lige lovlig mange, som skygger for solen? Hvis det generer dig meget, så bør du fælde nogle af dine træer. Hvis det virker som et omfattende projekt for dig, så kan du finde råd her.

 

Du ligger en sommerdag på terrassen, og solens stråler bryder igennem og ned på dit ansigt. Men kun for en kort stund ad gangen, fordi træerne skygger for solen. Øv. Men der er heldigvis hjælp at hente, og snart kan du råbe ”timber”, når træet skal fældes.

 

Træfældning skal gøres nøjagtigt

Hvis du ikke sørger for at være præcis, eller du ikke har nok viden omkring fældning af træer, så kan det give følgerige konsekvenser. Du skal være nøje opmærksom på planlægning og selve træfældningen. Hvis du ikke tør at kaste dig ud i det, kan du også kontakte en professionel til det. Et eksempel er Henrik Ravn Træpleje, som er et af de ældste firmaer inden for træfældning. De yder service i blandt andet København, Roskilde og Taastrup. Hvis du er interesseret i at høre om priser på træfældning eller få råd kan du spørge dem ad.

 

I forhold til planlægning skal du sikre dig, at der ikke er mennesker i nærheden af, hvor træfældningen skal udføres. De skal være mindst to trælængder fra området. Derudover må du ikke være alene om projektet, hvis der nu i værste tilfælde skulle ske dig noget. Du skal i det mindste kunne komme i kontakt med andre, når det sker for eksempel være via en mobiltelefon. Det anbefales, at I er to til at fælde træer.

 

Når du skal hugge træet

Noget af det væsentligste, som du skal være opmærksom på, når træet skal fældes, er at beslutte dig for, i hvilken retning træet skal falde. Her skal du vurdere hældning på træet, vindretning og grenenes placering.

 

Et godt tip herefter er at lave et forhug, som skal laves på modsatte side af, hvor du ønsker træet skal falde. Forhugget skal ligge 2-5 cm fra forhuggets spids. Så kan du bedre kontrollere den retning, som træet skal fælde i mod.

 

Når du har gjort ovenstående, så er du faktisk klar til at hugge og råbe ”timber!”. Husk at sørge for, at du har ordentligt udstyr til at udføre træfældningen – inklusiv sikkerhedsudstyr. Er du i tvivl så anbefales det, at du kontakter en fagkyndig først.

anlægsgartner tilbud