Man finder hurtigt ud af, at der bruges rigtig mange timer i haven over foråret og sommeren. Så snart, man har fået sin første have, starter et enormt stykke arbejde. Dette arbejde kræver ikke blot hænder og styrke, men også kræfter, overskud og ikke mindst lyst. Men hvilke haveredskaber kan man ikke leve foruden, og er nødt til at købe? Det er fantastisk at bruge tid i haven, men det skal også være overkommeligt. Læs med her og bliv klogere på de nødvendige haveredskaber til det flotteste hus og den skarpeste have.

Første tip: robotplæneklipperen

Inden man kaster sig over det store arbejde, er man nødt til at få et overblik over arbejdet. Hvor skal kræfterne lægges i? Et sted hvor man kan spare kræfter og tid er på græsplænen. Enhver kan huske tilbage til barndommens håndskubber, og den dag far endelig købte en motordreven plæneklipper til græsset. Men hvorfor ikke tage et skridt videre og investere i en robotplæneklipper. Med en robotplæneklipper får man en perfekt og skarp græsplæne samtidig med, at fokus kan kastes over terrassens alger eller havebedets ukrudt. Markedet for de Bedste robotplæneklippere er enormt. Det handler om at kende størrelsen på ens plæne, sværhedsgraden af dens form og ikke mindst ens egne krav til robottens styrkeevne.  Priserne spænder vidt fra den billigste til den dyreste, og endnu en fordel er, at robotplæneklipperen er batteridreven, og derfor mere miljøvenlig end en almindelig plæneklipper – med mindre man stadig nøjes med den håndskubbende en af slagsen.

Andet tip: Højtryksrenseren

Når haven skal gøres klar til sommer, sol og varme, betyder det også, at havemøblerne skal findes frem fra gemmerne og terrassen skal gøres klar. Her er en rigtig god idé at anskaffe sig en højtryksrenser. Med sådan en maskine kan man nemt rengøre haveredskaber, cykler og havemøbler. Samtidig kan den gøre terrassens fliser perfekte, så man ikke selv skal ned på knæ og skrubbe. Er man så heldig at eje en pool, hestetrailer eller båd, så kan en højtryksrenser også være behjælpelig med rengøringen af disse – selvfølgelig også bilen. Læs denne Højtryksrenser test, og find højtryksrenseren der bedst matcher behov og pris.

Tredje tip: Hækkeklipperen

En flot have kommer ofte også med en flot, grøn hæk, ofte af liguster. Når sommeren nærmer sig, skal denne hæk altid trimmes. Med flere kvadratmeter hæk, kan dette være meget nemmere med en hækkeklipper – i stedet for den gammeldags havesaks. På markedet findes der et væld af maskiner. De kan være med eller uden ledning og benzin- eller batteridreven. Her er det vigtigt at undersøge ens prisklasse og ikke mindst behov. Klipperen med ledning er ofte billigst, og løber selvfølgelig aldrig tør for strøm. Her kan ledningen dog irritere nogle, og maskinen kan også mangle styrke, sammenlignet med benzindrevne klippere. Overvejer man en batteridreven maskine, er fordelene pris og nemheden i lednings forsvinden samt miljømæssige fordele. Her kan ulempen være opladningstiden. Med en benzindreven maskine kan fordelene være den meget kraftige motor, hvor ulemperne ligger i pris, vægt og støj.

anlægsgartner tilbud