Reklamation: Indhold kan være sponsoreret i denne artikel

Håndværkerfradraget er blevet permanent, og det er sød musik i ørerne hos mange boligejere, og ikke mindst de haveejere, der har svært ved at nå det hele i hverdagen.

Selvom du elsker at gå i haven, er det måske ikke alle arbejdsopgaver du er lige lykkelig for.

Bliver du tiltalt af tanken om at bruge tiden i hængekøjen i stedet for at klippe hækken eller at slå græsset eller vil du bare hellere bruge tiden på at nusse om beplantningen, kan det være, at du skal lægge lidt af eksempelvis dine feriepenge fra til det i stedet for bruge dem på is og kolde drinks i år.

Du kan nemlig trække visse typer af opgaver af i haven fra med fradraget for serviceydelser.

Som med resten af håndværkerfradraget er det kun lønudgifterne til havearbejdet, der kan fradrages, og det er kun visse opgaver, der er omfattet.

Det kan du få skattefradrag for i haven:

Du kan få skattefradrag:

  • Græsslåning
  • Lugning
  • Hækklipning
  • Beskæring af træer og buske
  • Snerydning

Altså de helt almindelige opgaver i forbindelse med havearbejdet, og da der ikke er de store materialeudgifter forbundet med det, så er det faktisk en stor procentdel af selve udgiften, der kan trækkes fra, og dermed ikke nødvendigt at dykke ned i pungen med feriepenge for at få pengene til at slå til.

Nogle vil måske ærgre sig over, at det ikke er muligt at fratrække have- og landskabsarkitekter, men til gengæld er det nok glædeligt for mange, at det er muligt at fratrække hjælp til snerydning.

Det er jo de færreste, der finder det festligt at skulle slås med det, samtidig med at man skal afise bilen og afsted i så god tid som muligt, for at kunne nå at aflevere eventuelle børn og komme på arbejde til tiden.

Fakturaen skal fortsat være opdelt i materialer og lønudgift, så det fremgår tydeligt, hvad der er hvad.

Der kan fradrages 6.000 kr. pr. person i husstanden over 18 år for serviceydelser som havearbejde og op til 12.000 kr. pr. person for håndværkerydelser, og du kan ikke overføre penge, der er øremærket til håndværkere, til serviceydelser og omvendt.

Og det er vigtigt at gøre opmærksom på, at det kun er ca. 1/3 af udgifterne der kan fratrækkes, fordi der er tale om et ligningsmæssigt fradrag.

anlægsgartner tilbud