Havefest mad! Her er nogle ideer til, hvad du kan servere af mad for dine gæster til din havefest. Du kan vælge én eller flere af ideerne og nemt benytte dem sammen eller hver for sig. Der er flere af retterne, som kan varieres og tilpasset lige netop, hvad du bedst kan lide.


Skal du afholde din fest ude i byen og har ikke fundet stedet i skal afholde festen, så anbefaler vi at finde stedet til jeres fest eller firmafest igennem EventButler

Forretter: 5 ideer til havefest mad

Dette er tænkt som små snacks eller forretter til din havefest. Det skal dog siges, at disse retter nemt kan sættes ind i hovedretter, hvis man ønsker dette.

Spyd

Du kan lave små spyd med grønsager, kød eller en blanding på. Dette er en lækker lille snack, som også er nem og hurtig at lave.

Bruschetta

Denne snack eller forret har mange varianter. Du kan lave klassisk bruschetta med hvidløg, olie, tomat og løg. Du kan også gøre den anderledes med avokado og serrano skinke, hvis du ønsker det. Du kan også lave en ny fortolkning af retten ved at bruge pesto i stedet for olie og skifte toppingen ud med noget andet, du godt kan lide. Det er en lækker forret eller snack, som du sjældent går galt i byen med.

Blinis

Hvis du ikke kender blinis, er det en salgs lille pandekage, som smager super godt med en flødeost smurt ovenpå og pyntes med enten avokado, rejer, laks, tun eller kaviar. Igen er denne ret nem at variere med, hvis ikke du ønsker flødeost, kan du bruge pesto eller en hjemmerørt mayonnaise til. Du kan yderligere toppe med, hvad der behager dig. Der er næsten garanti for, at denne ret vil smage godt uanset, hvordan du server den.

Honningmelon med serrano skinke

En nem og frisk snack kan være skiver af honningmelon, som er rullet ind i serrano skinke. Hvis ikke du kender denne ret, er det klart et forsøg værd. Hvis du har problemer med at få serrano skinken til at blive rundt om melon skiverne, kan du tætte små træspyd igennem, for at holde det på plads.

Fyldt peber

Alt efter hvor meget tid du har til rådighed, kan du selv bestemme om du vil lave dem selv eller købe dem. Retten er fyldt peberfrugt. Hvis det skal være en forret, vil det være en god ide med snack peberfrugter, da de er små og moderate. Peberfrugterne er i ovnen til, at de bliver gyldne og efterfølgende fyldes de med flødeost, krydderier mm. Dette er igen en ret, som man kan tilpasse sig efter, hvad man selv ønsker. Du kan fylde peberfrugterne med kød, pesto, grønsager og meget andet, det er som sagt nemt at tilpasse retten til din smag. Du kan også lave det som tilbehør til hovedretten, hvis du ønsker det.

mad havefest

Hovedretter: 5 ideer til havefestens hovedmåltid

Om end du tænker, at der kun skal serveres hovedret eller flere retter, er disse hovedretter nemme at tilpasse mængden af. Det er i denne kategori også nemt at tilpasse retterne til sig egen smag.

Pizza

Det er en klassikker, som er nem og hurtigt. Du kan enten bestille pizza udefra eller du kan lave dem selv. Uanset, hvad du gør, går pizza sjældent galt i byen.

Salater

Dette er måske mere et tilbehør til de andre retter, men du kan igen med denne ret, gøre det nemt og tilpasse den til, hvad du og dine gæster bedst kan lide.

Lakseruller

Du kan lave lakseruller, tunruller, rejeruller, serrano skinke ruller og mange flere varianter. Denne ret er nem at lave til mange. Du kan lave forskellig slags ruller eller kun en slags, men uanset hvad du beslutter dig for, er det en lækker ret, som også er ret sommerlig. Du kan igen her varier den efter dine behov.

Sandwiches

En anden nem løsning er sandwich med forskelligt fyld. Der skal ikke meget til at lave en sandwich lækker og til et hovedmåltid. Brug salat, tomat, agurk og lave nogle forskellige slags. Du kan lave nogle med tunsalat, æg og rejer, hønsesalat, hamburgerryg og en masse andet. Det er nemt og lækkert på samme tid.

Grillede majs

Grillede majs er nok igen mere et tilbehør end et hovedelement til hovedretten, men igen er det, hvad man ønsker sig. Grillede majs er et lækkert tilbehør om end det er til kød, sandwich, salater, pizza eller andet. De er nemme at lave og super lækre.

grillmad til havefest

Dessert: 5 ideer til sødt og delikat festmad 

Hvis du overvejer om der skal være noget efter maden, eller dine gæster kommer efter de har spist, kan disse fem idéer måske hjælpe dig.

Frugtspyd

Som nævnt ved forretten er spyd en lækker og nem måde at servere mad på. I dessertversionen er det blot frugt der er på spyddet, i stedet for kød eller grønsager.

Ostebord

Et ostebord er også en måde at serverer dessert eller snacks på. Du kan lave et lille fad med ost osv. på, eller du kan lave et bord, hvor man kan tage små tallerkener og tage det med rundt til din havefest.

Kagebord

Ligesom ostebordet kan du også lave et fad med kager eller en lille kagebuffet, hvor der kan være forskellige kager såsom cupcakes, donuts, lagkager osv. Det er igen helt op til dig, hvad du ønsker.

Frugtsalat

Frugtsalaten er en frisk og meget sommerlig dessert. Du kan både lave den af ren frugt eller med creme eller flødeskum, alt efter hvad du foretrækker. Det er en nem dessert, som passer perfekt til en havefest.

Skumfiduser

Smeltede skumfiduser med mariekiks, det er både for voksne og børn. Du kan lave et bål til din havefest, men hvis ikke dette er en mulighed så kan du nemt smelte skumfiduserne i ovnen. Det er en meget nem dessert, som igen passer perfekt til en havefest uanset om det er over bål eller i ovnen.

dessert havefest