Der er masser af lækre retter som du kan lave på grillen om sommeren. Rigtig mange af dem kan du også lave om efteråret, om vinteren og efteråret. Det er temaet for den her artikel, der sætter fokus på madlavning på grillen i de kolde måneder af året. 

Hver sommer ryger der massevis af majs, pølser og andre lækre madretter igennem vores grill. Men hvad egner sig til at blive grillet, når der er koldt. I bund og grund kan du grille alt det, som du kan grille om sommeren. Det er bare ikke alle de samme retter, som vi nyder på samme måde om vinteren, når de kommer fra grillen. Pølser og majs er gode eksempler. Dem laver vi kun på grillen om sommeren!

Grillretter til de kolde dage

Her kan du se hvilke grillretter, som vi foretrækker at lave på grillen selv når der er sne udenfor.

Pizza på grill

Grillet pizza smager bare meget bedre. Det gør det uanset om det er sommer, efterår, vinter eller forår. Det der måske mest adskiller sig ved pizza på grill er påfyldet. Om sommeren vil det nok have en tendens til at være lidt lettere og eventuelt noget, der kunne gå til et glas hvidvin, mens om vinteren så vil fyldet være noget mere tungt og typisk være mere noget der passede til en all round rødvin.

Steg på grillen

Uanset hvilken type steg du er til, så syntes jeg den fungerer bedre på grillen. Det kan være flæskesteg, det kan være roastbeef eller det kan være andesteg. Uanset hvad du er mest til, så fungerer steg bare rigtig godt på grill. Man burde gøre det oftere, men som regel bliver det kun særlige aftener, hvor grillen bliver taget i brug. Hos os bruger vi for eksempel grill Juleaften og til julefrokosten vi holder 2. juledag til vores hamburgerryg. Der bruger vi bare den opskrift på “hamburgerryg i ovn”, som du kan finde her hos HurtigMums.dk.

Andre retter på grillen

En af de lidt sjovere eller lidt anderledes bud på en grillret, som vi har beskrevet her på siden er mørbradgryde på grillen. Jeg tror ikke det er en særlig populær variant af mørbradgryde, men du kan jo prøve dig lidt frem selv. Har du andre gode retter, som du godt kan lide at lave på grillen i vintermånederne, så må du endelig sige til. Vi elsker god grillmad uanset om det er varmt eller koldt!

God appetit og selv om maden er lavet udendørs, så må den altså godt spises indendørs 🙂