Måske er du lige flyttet i drømmehuset eller har boet der noget tid. Mange køber et hus, der står forholdsvis indflytningsklart, mens andre vælger et håndværkertilbud, for selv at sætte deres helt eget præg på boligen. Fælles for huskøbet er, at det oftest er standen på- og indenfor de robuste murstensmure, som man kigger på. Ofte hører der dog et grønt areal med, som også kan udnyttes og bruges. Haven er ikke nødvendigvis lige så indbydende som huset eller første prioritet på to do listen. Men når møblerne er flyttet ind og huset er gået fra at være et hus til jeres hjem, venter der en hel ny verden udenfor. Et uendeligt, stort rum omkredser murstensmurene, hvilket kan istandsættes og gøres til jeres helt egen have.

Grønne fingre er ikke et krav
En flot have kommer gennem grønne fingre. Mange sætter i hvert fald lighedstegn mellem de to ting- men sådan behøver det nu ikke være. Faktisk kan ingen se hvilken farve dine fingre har, når du er trukket i havehandskerne. Og nok kan du have ideer om hvordan haven skal anlægges, men uden at vide, hvordan de skal føres til virkelighed. Det er dog nemt at få hjælp til at visualisere dine ideer i et plantecenter eller lære tips og tricks her på siden.

Inden haven anlægges, kan det virke som et uoverskueligt projekt, fordi ideerne er mange og drømmene ligeså. Men faktisk kan man lave rigtig meget-, hvis ikke det hele selv. Du kan selv lægge fliserne til terrassen eller strø græsfrøene til den grønne plæne. Du kan selv trille rullegræsset ud, hvis det skal være endnu nemmere eller plante de japanske kirsebærtræer. Kun fantasien sætter grænser – og den står du heldigvis selv for.
Det er muligt at lave en have således, at den er brugbar, smuk og samtidig ikke behøver vedligeholdes hver anden dag. Ideen med en have er, at man kan bruge den som det ekstra rum, hvor benene kan smækkes op og roséen nydes under fuglenes skønsang. Det er her vi kan slappe af og for en stund med god samvittighed lægge alle byrder fra os, til fordel for en morfar i liggestolen eller et slag vikingespil med ungerne. Haven skal ikke være en sur pligt, hvor man skal lægge på knæ i bedet, som man måske gør i stuen efter nullermænd.
Bankkontoen skrumper ind under et boligkøb
Når man skriver under på drømmehuset, svinder bankkontoen for det meste ind. Det resulterer ikke i store rådighedsbeløb, til at sætte haven i stand for. Heldigvis er der råd for dette: lån penge online og udlev dine havedrømme i en fart. Det er nemt og oftest har du det ønskede beløb til rådighed indenfor en dag. Så er der ingen undskyldninger for, ikke at udleve sine havedrømme til punkt og prikke.

Når du låner penge til haven online, bestemmer du selv hvor meget der skal til, for at udleve dine drømme. Her er der ingen bankmand på den anden side af bordet, som skal sidde og rynke på næsen over din drømmehave. Han skal ikke sidde og kunne afvise et lån til din lille køkkenhave, hvis det er den du så brændende ønsker dig. På nettet bestemmer du selv, hvor mange dage du vil låne pengene og altså også hvor hurtigt du vil have anlagt din have. Det giver dig mulighed for at lave haven i dit eget tempo.
Og hvorfor vente til lønningsdag med at købe haveremedier, når man kan gå i gang, når man har lyst? Jo hurtigere du får den hjemmelige følelse, desto hurtigere falder du til i dit nye hus. Haven er en del heraf, og hvis den står uskarpt i forhold til det indvendige, hvordan kan man så føle sig hjemme? Hus og have kommer i en pakke, hvorfor husejere bør tage hånd om begge ting. Hvis man lader haven halte fra indflytningsdagen, er det nemt at tage skyklapper for øjnene og aldrig komme i gang med projektet. Kickstart det imens du alligevel er ved at renovere det indvendige og gør det til din helt egen drømmehave. I stedet for at trække gardinerne for til en ufærdig baghave, bør de grønne arealer være indbydende og stå lige så skarpt som både køkkenet og badeværelset.
 

 

anlægsgartner tilbud