En hundehvalp fortjener ubetinget kærlighed, omsorg og pleje. Det handler i den forbindelse ikke kun om at købe det rigtige hundemad, hundelegetøj, hundemøbler og hundeforsikring. Du skal foruden disse investeringer også lægge tid og energi i at indrette din bolig – både indvendigt og udvendigt. Især den udvendige indretning – altså haveindretningen– kan volde mange problemer for hundeejere. Har du brug for tips og inspiration til at gøre din have hundevenlig? I så fald er du landet på den helt rigtige side. Vi giver dig nemlig den komplette guide her.

Investér i velfungerende indhegning

 

Uanset hvor dygtig man er til at opdrage hunde, så kan man ikke helt gardere sig mod, at de vil forsøge at stikke af. Derfor er vores første råd at investere i indhegning – meget gerne fra dag 1. Indhegning er dog et vidt begreb, hvorfor vi gerne vil komme lidt nærmere ind på, hvordan du får hegnet haven godt og grundigt ind.

 

Der findes rigtig mange forskellige former for hegn – lige fra det traditionelle havehegn til pileflethegn og plankeværk. Der er fordele og ulemper ved alle disse hegntyper, hvorfor det er svært at komme med et konkret svar på, hvad der er bedst. Det kommer nemlig meget an på individuelle krav, behov og præferencer. Hvilken form for indhegning vil du umiddelbart foretrække?

 

Husk at tage højde for din økonomi. Overvej også, om du selv skal sætte hegnet op, eller om du har brug for professionel hjælp til at løse denne opgave.

Opbevar altid havemaskiner og værktøj i skuret (ikke på græsplænen)

Dernæst opfordrer vi dig til at få ryddet op i haven. Du skal i den anledning sørge for at fjerne samtlige havemaskiner og diverse værktøj fra græsplænen, så din kommende hundehvalp ikke umiddelbart kan komme i kontakt med disse ting. På den måde kan du minimere risikoen for uheld. Det mest optimale er at opbevare alle skarpe og andre risikable genstande i et skur – altså utilgængeligt for din hund.

Generelt skal man undgå at lade ting og sager flyde på græsplænen. Der er jo ingen grund til at udsætte hunden for unødig fare.

Gør plads til leg: Sæt en gartner på sagen

 

En hundevenlig have er en have, hvor der er god plads til leg og sjov. Det vil i den anledning være en fordel, hvis der er et stort græsareal til rådighed, uden for mange forhindringer. Med forhindringer mener vi træer, buske, planter m.v. Dermed ikke sagt, at man skal rydde haven for træer og buske blot for hundens skyld.

anlægsgartner tilbud