Er du en stolt boligejer og kan du rigtig godt lide at gøre noget ved din have af og til? Der er rigtig mange planter og blomster man kan vælge mellem, hvis man gerne vil have nogle nye ude i haven. Læs med i denne artikel for at få nogle gode råd til ting du bør overveje, hvis du gerne vil lave lidt om ude i haven. 

Hvilke planter og blomster er nemme at passe? 

Det kan godt være at du lige nu er en periode, hvor du gerne vil gøre meget ved haven. Men vil det også vare ved? Du kommer med garanti ind i en meget travl periode igen og så har du lige pludselig ikke meget tid til at gå og passe din have. 

Det er derfor meget vigtigt at sørge for, at man ikke får en masse komplicerede planter og blomster, som er meget svære at passe. 

Du kan blandt andet overveje at få nogle flotte bambus ude i baghaven. De er ganske nemme at passe og er meget flotte at se på. Læs mere om de flotte bambus her. Derudover kan du også vælge at få noget flot bunddække derude. Det er igen meget nemt at få til at gro og koster ikke engang særlig meget. 

Skal der være plads til vandbassin og trampolin? 

Nogle mennesker kan godt lide at få en masse flotte buske, blomster og lignende ude i haven. Men andre kan også godt lide at gøre lidt plads til børnene ved at skabe plads til et vandbassin og trampolin. Eller måske skal du endda have lavet et lille lejrbål nede i hjørnet af haven? 

Prøv at overveje præcis hvad din have skal bruges til. Hvor meget skal børnene for eksempel fylde i den? Der er ikke noget rigtigt eller forkert svar på sådanne spørgsmål. Det kommer simpelthen bare meget an på, hvad du gerne vil ude i haven. 

Og hvis du gerne vil have at din have kan bruges til andre formål end blot blomster og planter, så er det altså noget du skal have i mente, når du laver om ude i haven. 

Hvilken jord har du? 

Det kan også være en rigtig god ide at prøve at lave nogle jordundersøgelser af ens jord i baghaven. Alt efter hvilke mineraler og lignende du har i din jord, så er der bestemte planter og blomster, som er nemmere at passe.