Hvordan får man en træstub til at rådne? En træstub kan være et mareridt for en haveejer – træet er blevet fældet, men der står stadig en stor stub tilbage! Der er heldigvis flere metoder til at fjerne træstubbe i haven. I dette indlæg vil komme nærmere ind på hvordan du kan få en træstub til at rådne væk.

 

Det kan ofte være et stort arbejde at fjerne en træstub, da rodnettet på et træ kan være næsten lige så stort som hele træets krone. Så man skal forvente at der kan være en masse modstand, hvis man er fast besluttet på at fjerne en gammel træstub. Der findes mange forskellige metoder til at fjerne en træstub, som kan være hårdt arbejde! Men det behøver ikke at være et stort arbejde, du kan nemlig følge vores guide nedenfor og gøre det hele selv.

 

Det skal du bruge:

  • Motorsav eller sav
  • Sort plasticpose
  • græsfrø

Du skal faktisk ikke bruge mere end det til at få en træstub til at rådne!

Sådan får du en træstub til at rådne:

  • Grav først jorden op omkring træstubben
  • Brug en sav eller motorsav til at fræse stubben ned i et niveau på cirka 10 centimeter under jordoverfladen. (Undgå at saven kommer i kontakt med jord og småsten, da det kan skade motorsavskæden)
  • Pak træstubben ind i en sort plasticpose
  • Plant evt. græs over stubben eller lignende

 

At få en træstub til at rådne er et langsommeligt projekt

Du skal være opmærksom på at dette kan tage et par år, før stubben er helt rådnet væk. Dog kan der sagtens gro græs i mellemtiden, så det ikke kan ses at der tidligere har været en træstub. Du skal bare sørge for at der er 10-15 cm jord, som græsset kan vokse i. Bliver jorden meget tør kan du vande området lidt oftere end normalt.

Hvis du ikke Kan vente, kan du få en professionel til at lave en rodfræsning. Det vil ikke tage dem lang tid at fræse roden, og de kan fræse roden ned til ca. 40 centimeters dybde på ingen tid.

Vi håber du fik svar på spørgsmålet: Hvordan får man en træstub til at rådne? God fornøjelse med projektet

anl�¦gsgartner tilbud