Vores børn fylder mere og mere i vores haver. For et par årtier siden, var det meget normalt med en gynge eller lignende i haven. I dag er der kommet mange flere ting ind i helt almindelige haver. Store legetårne, trampoliner der er blevet hvermandseje og store badebassiner med mange tusinde liter vand er blot nogle af de ting, der pryder haverne rundt om i landet.

Generelt bugner mange danskeres friværdier og vi har flere penge mellem hænderne. Samtidig vil vi gerne forkæle vores børn, og sørger for at de i hvert fald ikke mangler noget. Der er nok også mange forældre, der går med tankerne, at jo mere man kan tilbyde til sine børn i haven, jo større sandsynlighed er der for, at de gerne vil bruge dem og dermed være hjemme.

Som tidligere nævnt, så er der allerede rigtig mange, der har investeret i trampoliner og badebassiner, men der er også mage andre ting, der kan gøre haven til en oase for børn. En af de ting der er vigtige at huske på, er at børn vokser. Det kan derfor være en god ide at tænke lidt over, at tingene også kan bruges om et par år. Endnu bedre er det hvis du indretter den funktionelt, så både voksne og børn kan bruge den.

3 gode tips til ting til haven som børnene til elske – og som du kan bruge

1: Legetårn med flere muligheder. Umiddelbart kan et legetårn lyde som noget, der er meget specifikt til små børn, det behøver dog ikke være tilfældet. Der findes nemlig mange, hvor du har mulighed for at tilpasse dem, så de får flere funktioner. Hvis eksempelvis får et installeret med gummifliser som disse, kan du udover et sikkert underlag til børnene også nemt lave det om til udendørs træningområde. Gummifliserne kan sagtens holde til vægtstænger og lignende, uden de tager skade af det. Legetårnet kan laves om til pullup stativ og med elastikker kan du lave det til et reelt træningstårn.

2: Fodboldmål er en en anden ting, som skaber glæder i mange aldre. Det er nemt og billigt, og du er sikker på mange timers god underholdning. Det gode ved fodboldmål er, at de kan bruges af børn og voksne, og som er lette er skille sig af med, hvis interessen falmer.

3: Tænk sandkassen som investering i fremtiden. En sandkasse er noget som mange små børn elsker, men som også er noget de relativ hurtigt vokser fra igen. Så risikerer man ellers, at man står der med nogle stykker træ, der er lige til at smide ud. Man kan dog også vælge bare at bruge den til noget andet. Det er eksempelvis meget let at lave den om til et højbed eller lignende. Udskift sandet med jord og du har det perfekte sted til krydderurter og lignende.

anl�¦gsgartner tilbud