Annonce

Solskin og varme temperaturer trækker folk ud i haverne, og hvis din trænger til en kærlig hånd, så er foråret en god tid at komme i gang på. Der er masser af muligheder, når det kommer til indretning af en have, og du kan i høj grad bruge din egen stil og smag til at sætte en præg på, hvordan din have kommer til at se ud. Her får du nogle gode bud på, hvordan du kan gøre din have hyggeligere. 

Hyggeligt indrettet spiseområde

En smart og effektiv måde, at gøre din have hyggelig på, er ved at inddele den i flere områder, der hver især kan have deres funktion. Det kunne for eksempel være spiseområder med plads til et spisebord med stole samt en grill til at lave mad udenfor. Her er det meget almindeligt, at danske have har terrasser med fliser, hvor det netop er oplagt at placere disse havemøbler.

Har din have også en fliseterrasse kan du med fordel bruge den og gøre den hyggelig. Hvis det er noget tid siden, at den har fået en kærlig hånd, kan dette muligvis betyde, at den trænger til at blive renset. Fliser bliver ofte dækket af alger og flisepest, og det kan være svært at få dem rene igen selv. Hvis det også gælder dine fliser, kan du overveje at kigge efter algebehandling Aalborg. Med en professionel behandling bliver dine fliser gjort grundigt rent med en effektiv metode, der giver gode resultater, der er svære at opnå selv. Fliserens Aalborg kan altså være en stor hjælp til at gøre spiseområdet pænt og hyggeligt.

Et udendørs læsehjørne

Læsehjørner er måske noget, man mest associerer med indendørs indretning, men du kan også sagtens lave et hyggeligt område i din have, der er skabt til at slappe af og læse en bog. Vælg eventuelt et område, hvor det er muligt at finde noget skygge for at gøre det mindre hårdt for øjnene. Alternativt kan du også sætte en stor parasol op, eller lave andre former for løsninger, der kan skabe skygge.

Om du helst vil have hyggelige loungemøbler, en hængekøje, en liggestol eller noget helt andet til dit læsehjørne, er helt op til dig. Du kan også med fordel lave en blanding af forskellige siddepladser, der gør det muligt for flere at slappe af med en god bog i det varme vejr.

Græsplæne med plads til leg

At sørge for, at der er god med plads til leg i haven, er især en god idé hvis du har børn. Haven er et oplagt sted for børnene til at brænde krudt af, så at det er oplagt at sætte en del af haven af til at have en åben græsplæne. Det er desuden noget at det nemmeste at passe i en have, og gør derfor også havearbejdet lidt lettere for dig.

Har du ingen børn er det selvfølgelig ikke sikkert, at du har et nær så stort behov for en græsplæne, men der er stadig mange ting, du kan bruge den åbne plads. Hvis du har venner på besøg i haven om sommeren, er der masser af sjove havespil, der kan spilles på en græsplæne, og det er altid en stor succes på en lun sommerdag. Det kan også være, du gerne vil bruge din have til at holde større fester med spisning, hvor din terrasse ikke er nok i sig selv. Her kan en græsplæne være en stor hjælp, da du kan lave ekstra siddepladser på græsset, hvis du har eller kan låne flere borde og stole at sætte op. Din have er derfor mere fleksibel til forskellige anledninger, hvis du har en græsplæne.

anlægsgartner tilbud