Der er næppe noget som at gå ud i sin egen køkkenhave og plukke en håndfuld ærter. Klippe lidt purløg til de nyopgravede kartofler. Og måske snuppe en sprød gulerod eller et bundt radiser med på vejen tilbage til køkkenet. Det giver ikke alene en ganske særlig fornemmelse at høste udbyttet af sine anstrengelser og nyde sine egne grøntsager. Grøntsager i alle farver, størrelser og smagsvarianter, som man har luget omkring, bundet op og vandet på årets varmeste dage. Men det giver også en god smag i munden. For med lige netop disse grøntsager ved du nøjagtig hvorledes de er dyrket. Og du kan uden problemer gøre det uden brug af både gift og kunstgødning, så du får den rene vare!

Tyvstart grøntsags sæsonen i drivhuset

Hører du til dem, der også har et drivhus? Så kan du tilmed forlænge sæsonen for grøntsager af egen avl. Her kan du nemlig tyvstarte så snart det bliver lidt varmt i vejret. Dog skal du være opmærksom på temperaturen i jorden! Denne skal helst være omkring 18°C og uden udsigt til nattefrost inden du kan plante varmekrævende planter ud. Det gælder blandt andet tomat, agurk og peberfrugt, der risikerer at få ødelagt rødderne ved lave temperaturer. I stedet kan du starte med at dyrke andre ting. For eksempel radiser og salat, som fint kan nå at gro og blive nydt inden det er tid til at plante tomater og agurker ud i drivhuset.

Forlæng sæsonen med en måltidskasse

Men intet varer evigt. Og det gælder også for både køkkenhaven og drivhuset. For selv om du med lidt planlægning kan få et stort udbytte af begge dele, så bliver det køligere. Og med efterårets komme og de faldende temperaturer er det tid at grave køkkenhaven op og rydde drivhuset. Men derfor kan du stadig godt nyde dejlige, sprøde grøntsager. Nemlig takket være Aarstiderne. En af de ældste måltidskasser, der startede med at sælge måltidskasser udelukkende med økologisk frugt og grønt. Tættere bliver det ikke på lækkerierne fra din egen avl.

Find en kasse, der kan passe

Så drømmer du om grøntsager der er så godt som hjemmedyrkede året rundt, bør du overveje en måltidskasse fra en af pionererne på området. Og der er sket meget siden Aarstiderne pakkede de første kasser i 1996. Dels har de udvidet sortimentet til også at omfatte både kød og kolonial. Dels er der kommet en lang række øvrige udbydere til. Det er derfor muligt at finde lige netop den måltidskasse, der kan passe ind i din hverdag og din smag.

anl�¦gsgartner tilbud