Sponsoreret af Lead Supply

Vi er mange, som går og har en drøm om den perfekte have med de smukkeste blomster og bede, de fineste gangstier og den allermest hyggelige træterrasse. For de fleste af os er vores nuværende have dog ganske langt fra dette drømmebillede. Det betyder, at det vil kræve noget af en kærlig hånd – hvis ikke en decideret renovering af haven at realisere dette ønske.

Desværre er det ikke gratis at renovere haven. Det koster både penge at få fat i de rette materialer, og derudover er det i de fleste tilfælde nødvendigt at hyre en anlægsgartner, så du kan være sikker på gode resultater.

Det er dermed langt fra givet, at du nu og her har råd til en renovering af haven. Heldigvis kan du gøre havedrømmene mulige ved at tage et lån online.

Vælg beløbets størrelse og typen af lån

Hvis du vælger at tage et lån for at gøre drømmen om en smuk og indbydende have til virkelighed, står du over for en håndfuld beslutninger og overvejelser. Du skal først og fremmest tage stilling til, hvor mange penge du ønsker at låne, og hvilken type lån du ønsker at tage.

Nogle af de mest gængse former for online lån er følgende:

  • Kviklån
  • Forbrugslån
  • Samlelån
  • SMS-lån

Når det drejer sig om en renovering af haven, vil et forbrugslån tit være den bedste løsning. Her har du nemlig mulighed for at låne relativt store beløb, og du har bedre tid til tilbagebetalingen, end du ville have ved et kviklån eller et SMS-lån.

Find frem til det bedste lån

Når du har besluttet dig for et beløb og for en lånetype, mangler du bare at finde frem til det specifikke lån, du vil tage. Der er mange udbydere om buddet, og det er derfor til enhver tid smart at lave en sammenligning af de enkelte lån.

I sammenligningen kan du kigge på flere relevante parametre og vælge det lån, som du mener, klarer sig bedst på flest mulige af disse parametre. Et af de parametre, der altid er værd at lægge vægt på, er ÅOP, som står for Årlige Omkostninger i Procent. Dette er et mål for, hvor dyrt lånet faktisk vil være, og det tager både højde for renter og gebyrer.

Selvom det kan tage lidt tid at sammenligne de mange lån, er det uden tvivl tiden værd. Du kan nemlig spare mange penge ved at vælge et godt lån, hvorimod et uhensigtsmæssigt lån kan føre til fortrydelse og langvarige økonomiske konsekvenser.

Har du nogen alternativer til lånet?

Inden du lægger dig helt fast på at tage et lån, er det en god idé at spørge dig selv om, om det virkelig er din eneste løsning, eller om der findes andre alternativer, der også kan give dig mulighed for at realisere dine havedrømme.

Det kan eksempelvis være, at du kan arbejde lidt mere over en periode for derved at tjene flere penge, som kan blive brugt på projektet.

Du kan også overveje, om der er nogen steder, hvor du kan skære lidt ned på dit forbrug og budget.

Det kan måske være, at du tit tyr til takeaway, når du ikke rigtigt orker at lave mad. Selvom dette er en nem løsning, er den også tit dyr, og du kan faktisk spare mange penge ved ikke at benytte dig af denne udvej lige så ofte.

Der skal naturligvis ofte flere ting til, før det gør en tilstrækkelig forskel, men hvis du generelt begynder at spare, hvor du kan, vil det før eller siden kunne ses på kontoen, og du vil kunne påbegynde dit haveprojekt.