Det er dejligt her i de lyse måneder i sommerhalvåret i Danmark. Ja faktisk er der nok ikke mange bedre steder at være, end en lun sommeraften i vores lille land. Selvom det danske vejr svinger meget, er det rart, at der kan bruges mange timer i haven i sommerhalvåret på både at gøre den skøn, og samtidig nyde synet af arbejdet bagefter fra terrassen, mens grillen snurrer.

I sommermånederne glemmer mange danskere heldigvis lykkeligt, at lige om lidt så går det igen den anden vej, og før vi får set os om, melder efteråret sin ankomst. Dagene bliver hurtigt kortere, og det samme gør timerne, hvor vi nyder haven.

Forlæng de lyse timer med lækker havebelysning

Man kan dog bruge et smart trick i kampen mod mørket. Markedet for lækker LED havebelysning er i dag stort, og med de rette valg, kan det være med til at give din have et kæmpe løft og forlænge de lyse timer. Samtidig med at det både er flot, har det også en række praktiske funktioner.

Nedenfor vil vi gennemgå nogle af de bedste LED produkter og løsninger inden for havelamper, der bl.a. kan købes hos danske PlusLED. Fordelene ved at benytte LED er mange, bl.a. er strømforbruget lavt, holdbarheden længere, priserne meget fornuftige, og så giver LED i dag bare et super godt lys, hvis man vælger produkter i god kvalitet.

LED Havespots

Det første produkt, vi kigger på, er havespots. Mange har typisk indrettet haven med større flotte buske og træer. Her er det helt oplagt at få opsat nogle gode LED havespots, så de fra bedste vinkel kaster lys på netop træer og buske. Nogle bruger dem også til at kaste lys op på husmuren, hvis man ikke har spots i udhæng. Denne løsning kan også være rigtig flot, specielt, hvis man har bevoksning op ad væggen. Pas dog på ikke at opsætte dem for tæt på vinduer, da de så kan være skarpe indenfor.

LED Bedlamper

En super populær kategori er LED bedlamper. Markedet for disse er rigtig stort, og der findes et utal af muligheder. LED bedlamper kan både benyttes til at give et rigtig hyggeligt lys i dine bede, men også i kanten af diverse havestier og gangarealer.

LED Nedgravningsspots

Er du mere til den diskrete løsning, så er LED nedgravningsspots måske den helt rigtige havelampe til dig. Dette spot graves ned og lyser op ad. Det giver derfor et super flot look, hvis man bruger dem i fx terrassen i havegangen eller lignende steder. Der er lidt arbejde med at få dem installeret, men når først de er monteret, spiller det bare.

LED Solcellelamper

Selvom LED i dag har et meget lavt strømforbrug, sammenlignet med traditionelle pærer, så kan man vælge løsninger med solceller, hvis man ønsker at være ekstra miljøbevidst. En af de store fordele ved LED solcellelamper er, at de heller ikke kræver, at man har trukket strøm, da de kører på batteri, der oplades af solen. Vær dog opmærksom på, at det danske vejr har lidt betydning for, om de hver dag kan oplades helt.

Dekorative løsninger

Ud over kategorierne ovenfor, findes der også en masse dekorative løsninger med LED havelamper. Så hvis du lige har en helt speciel idé til, hvordan du godt kunne bruge LED lys, så er det bare at komme ud og undersøge markedet.

Tilbehør

Når du starter med at etablere havebelysning, kan det være en god idé at lave en plan over haven. Skal der trækkes strøm til områderne, hvor du gerne vil montere LED-lys, kan du med fordel købe udendørs stikdåser, der fx kan fås med et påmonteret spyd og diskret sættes op bag en busk eller krukke. På den måde kan man indrette det hele, så man ikke ser det, når man går rundt i haven.

Vi håber, du er blevet inspireret til at få indrettet din have med nogle lækre LED havelamper, der ud over at være flotte, give et dekorativt lys i haven, også kan være med til at holde ubudne gæster ude af din grund om natten. Brug nogle af de lyse timer i sommeren til at få lavet tingene, så er du klar til et pragtfuldt have-efterår. Rigtig god fornøjelse.

anlægsgartner tilbud