At male huset udvendigt kan være en af de metoder, som får dit hus til at fremstå flot og moderne med et nyt frisk pust. Facaden er også det, som alle dine gæster og forbipasserende først får øje på, så det er klart et af de steder man først skal se på, hvis man gerne vil give huset lidt nyt liv. Dette er formegentlig også grunden til at du er landet på dette indlæg, hvor vi ser på prisen for maling af hus, da dette selvfølgelig har en stor betydning for om det er noget du ønsker at give dig i kast med eller ej. Vi tager i denne artikel som sagt temperaturen på økonomien ved at få malet facaden og huset som helhed, således at førstehåndsindtrykket af din bolig er helt i top.

Det koster det at male et hus

At fastsætte prisen for maling af en facade eller hele huset kan være svært uden at kende de nærmere omstændigheder, som kendetegner din bolig. Dog kan vi fastsætte, at en maler typisk koster mellem 250 og 500 kroner i timen ex. moms, hvilket igen varierer efter hvem du vælger, samt hvor meget erfaring den enkelte maler har.

Der er en stor forskel på om du er bosat i Nordjylland eller om du bor på Sjælland. Priserne på Sjælland eller i København for den sags skyld er nemlig i mange tilfælde dyrere, som hvis du lavede en forespørgsel på samme opgave i Nordjylland, så geografien har også noget at sige.

Hvis du vil kende prisen på at male din facade, så er der også nogle elementer du skal tage i mente i forhold til hvilken facade du har. Hvis det er træfacade, så er prisen selvsagt en anden, som hvis du har en muret facade.

Hvis du henvender dig til et professionelt malerfirma, som du gerne vil have til at byde ind på opgaven (det er altid en god idé at indhente mere end et tilbud, da du på denne måde bliver mere sikker på prisen), så skal forvente at få prisen oplyst pr. kvadratmeter på facaden, som du ønsker malet. Lad os antage at kvadratmeter prisen er 200 kroner, så vil prisen for at få malet 125 kvadratmeter være 25.000 kroner. Hvorvidt du kan gøre det billigere selv eller tør gøre dette, det skal du selv vurdere, men husk dog at der er et håndværkerfradrag at trække fra, hvis du vælger at få en professionel maler til at udføre opgaven.

Er det ikke dyrt at male huset?

Jo, det er bestemt ikke gratis at male et hus. Dog kan det være en ganske god investering at gøre. Dette skyldes at ved at male og behandle din facade, så sikrer du dig også mod kommende vedligeholdelse, som en ikke malet facade kan lide under. Du kan med andre ord spare nogle penge på at male facaden nu, fremfor at vente og betale penge for at få lavet skader i huset.

Kan det betale sig at male huset selv?

At male det selv er selvfølgelig altid den billigste løsning, men spørgsmålet er så efterfølgende kvaliteten af dit arbejde. Hvis du ingen erfaring har med at male huset, så vil jeg anbefale at du indhenter nogle uforpligtende tilbud på maling af huset, da det kan være en dyr omgang at lave fejl. En professionel maler ved præcist hvordan tingene skal gøres, samt husker at rengøre overflade mv. korrekt inden maling, som kan være de helt små ting der får det hele til at falde fra hinanden.

Vi håber at du kommer godt i mål med at male dit hus eller bliver klogere på hvad det koster at få malet huset.

anl�¦gsgartner tilbud