Der findes mange forskellige typer af tallerkener til mange forskellige anledninger. Der findes store, små, runde, ovale, firkantede, dybe og skåle. De findes også i alverdens farver, materialer og stilarter. Her kan du få en guide til de mange forskellige slags der findes.

Frokost, middags- og desserttallerkener

Som navnet siger bliver frokosttallerkener ofte brugt til frokost eller mindre måltider, da de ikke er så store. Middagstallerkener bliver ofte brugt til aftensmad eller større måltider. Det er altid rart at have begge dele, så man kan skifte mellem måltiderne, og ift. hvor meget man skal have at spise. Disse tallerkener fås ofte i porcelæn, stentøj, glas eller keramik. De fås også i klassisk hvid, brun, grøn, sort og mange andre farver eller med mønster og i forskellige forme. Der findes selvfølgelig også desserttallerkener, som ofte fås i samme former og materialer, men er en størrelse mindre end frokosttallerknerne.

Dybe tallerkener

Dybe tallerkener fås også i forskellige materialer og farver. De fås i forskellige dybder, alt efter hvad du skal bruge dem til. De bliver lavet som både store og små skåle, med høj kant, lav kant, og som smagetallerkener med en mindre uddybning. Der bruges forskellige dybe tallerkener til forskellige formål. Til en suppe vil man f.eks. gerne have en mindre men meget dyb skål, og til pastaretter vil man gerne have en større pastatallerken, men som er knap så dyb. 

Børnetallerkener

Børnetallerkener er også gode at have, hvis du har børn. Hvis du er glad for dine tallerkener, og vil være ked af at skulle have ridset eller smadret dit fine porcelæn, er det en god ide at investere i disse. Børnetallerkener er ofte lavet af plast i forskellige former, så der ikke sker noget ved, at de ryger på gulvet. De er også særdeles velegnet til opvaskemaskinen, og fås i forskellige farver med fine motiver på.