De mest entusiastiske griller hele året. De har overdækkede terrasser, isolerende plader til grillen og meget andet, så julegåsen kan grilles. De fleste af os holder os nok til at grille i sommermånederne, men så skal der til gengæld også grilles igennem.
Alt kan grilles – næsten – med de rigtige remedier og en kreativ indstilling. Nogle ting er der bare ingen grund til at grille andet end den, at grillen jo er tændt, og så kan du lige så godt udnytte varmen. Få gode idéer til, hvad du kan grille herunder.
Denne artikel er lavet af Beate fra HurtigMums, og vi siger tak fordi vi må bruge den her!
Flæskesteg på gasgrill
Flæskesteg på gasgrill kan sagtens være en sommerret. Det afhænger af tilbehøret. Hvis ikke det skal minde om den traditionelle julemiddag, så lad være med at servere brunede kartofler, rødkål og brun træskosovs til. Klik på linket herover eller billedet herunder, så får du en traditionel julesteg, men stegt på gasgrill og med det rette tilbehør kan det blive til en julisteg.
Flæskesteg på grill
Flæskesteg på grill – alt kan grilles og det gælder også den typiske vinterret flæskesteg! Åh åh hvad med sværene? Tænker du sikkert, ik? Men der er hele fire tips til at klare det problem i den her opskrift! Så bare kast dig ud i flæskesteg på grill.
Grillede grøntsager
Grillede grøntsager – uhmm der er absolut ingen grund til at lade være med at lave grillede grøntsager! Det er let ✅ Det smager godt ✅ Det er sundt ✅ Det er LCHF (hvis det er vigtigt) ✅ Det tager under 15 minutter! ✅ Der er altså ingen undskyldning, når der alligevel er gang i grillen.
Grillede tomater
Grillede tomater er 100 % umami. Især hvis du krydrer eller fylder dem med lækre sommeringredienser. Klik på linket herover eller billedet herunder, og få opskriften på både hele og halve tomater med og uden fyld. Det er noget af det hurtigste tilbehør, du kan lave til din grillmad.
Grillet burger
Grillet burger – Det skal selvfølgelig være en rigtig grillet burger – med grillstriber på både bolle og bøf! Se hvordan du laver din egen hjemmelavet og opgradér eventuelt til luksusburgeren.
Grillet kylling
Grillet kylling er både lækkert og nemt. I denne opskrift får du hele 2 opskrifter på den perfekte grillet kylling, der helt sikkert vil være et hit ved bordet, og som passer perfekt til alt tilbehør. Se opskriften her.
Grillspyd
Grillspyd – Grillspyd er dejligt nemt, og så kan du let variere, hvad du har lyst til der skal på dit grillspyd. Få inspiration til lækre grillspyd lige her!
Helstegt pattegris
Helstegt pattegris – Det smager fantastisk! Men hvorfor tage til grisefest sydpå, når du kan lave din egen helstegt pattegris herhjemme. Se hvordan her!
Kartofler på grill
Kartofler på grill er super nemt tilbehør at smide på eller i grillen sammen med det øvrige, der skal grilles til aftenens måltid. Det kan tage fra 20 minutter til 1½ time at tilberede afhængig af tilberedningsmåden. Du får opskriften på dem alle, når du klikker på link eller billede.
Kyllingespyd
Kyllingespyd er en nem og hurtig ret, fordi kødet er skåret i små stykker og derfor selvsagt ikke skal steges så længe. Kyllingespyd kan varieres efter smag, og hvad køleskabet og grøntsagskurven indeholder. Når du klikker på link eller billede, får du opskriften på kyllingespyd på grill med lime, men også på hvordan du kan lave dem i ovn eller på pande.
Lammekølle
Lammekølle med hvidløg og rosmarin – grillet – enten løber dine tænder i vand, eller også springer du denne opskrift over. Lam deler nemlig skæbne med indmad – enten elsker eller hader man det. Indmad har konsistensen imod sig, men derudover kan det også være tilberedningsmetoden, den er gal med – præcis som med lam. Den opskrift du får, når du klikker på link eller billede, giver en god smag til dit lam.
Laks på grill
Laks på grill er nok den mest almindelige fiskeret på grillen. Det smager da også dejligt. Fisk kan dog have det med at gå lidt i stykker og mislykkes på grillen, men når du klikker på linket herover eller billedet herunder, så får du det hemmelige trick til, hvordan du får en velsmagende fisk, der er fast i kødet – hver gang! Nå, ja og så selvfølgelig opskriften på grillet laks.
Oksemørbrad på grill
Oksemørbrad på grill er super lækkert. Mørbrad er et af de fineste, men også et af de dyreste stykker kød på koen. Derfor skal den også behandles med respekt, når du tilbereder den. At komme en oksemørbrad på grillen og grille den over sagte ild – ja faktisk gløder – er nok den mest nænsomme måde at tilberede oksemørbraden på. Det får du opskriften på lige her.
Paella
Paella tilberedes i en stor pande – meget stor, hvis I er mange. Derfor er den god at lave over grill – eller bål – fordi panden oftest skal være så stor, at den ikke kan være på det almindelige komfur. Den paella du får opskriften på, når du klikker på link eller billede er tilberedt i pande over grillens glødende kul.
Stegt flæsk på grill
Stegt flæsk på grill – Du kan servere stegt flæsk på grill nøjagtig på samme måde, som stegt flæsk på pande eller i ovn. Se opskriften på lækker stegt flæsk på grill her!
Stegt spidskål
Stegt spidskål eller rettere grillet spidskål er lækkert tilbehør til dine grillede bøffer, pølser eller kylling – ja, kort sagt til det meste. Får du smag for det efter at have prøvet opskriften, som du finder, når du klikker på link eller billede, så kan du heldigvis også tilberede spidskålen i en pande. Den opskrift får du også.