Når sommeren nærmer sig, så er det ved at være tid til at gøre haven sommerklar, så den er pæn og hyggelig, når de lange sommeraftener skal nydes.

Der skal eksempel luges ud i bedene, men ikke mindst så skal selve græsarealerne slås. Hvis du har større græsarealer, så kan det dog godt blive en stor opgave, hvis græsset skal slås en gang om ugen eller en gang hver 14. dag.

Hertil kan det være en rigtig god idé at investere i en havetraktor, der kan gøre arbejdet meget nemmere for dig.

Du sparer meget tid med en havetraktor

Når du slår græsset med en græsslåmaskine, så tager det hurtigt nogle timer, hvis du har et større græsareal. Du har måske været så heldig, at du har investeret i en selvkørende plæneklipper, men alligevel skal du selv traske op og ned af haven.

Hvis du i stedet vælger at investere i en ny havetraktor, så bliver det en behagelig opgave, hvor du kan sidde og nyde en kold drik, mens du sidder og slapper af i sædet.

På den måde bliver den opgave, der ellers kan virke uoverskuelig pludselig nem og sjov. Det er ofte et spørgsmål om, hvorvidt der er behov for en havetraktor, der afholder nogle fra at investere i en, men hvis du går på tilbudsjagt behøver en havetraktor faktisk ikke være så dyr, som mange frygter.

Særligt hvis du går på jagt efter en brugt havetraktor, så kan du spare mange penge, og så er investeringen pludselig ikke så slem.

Hvornår har du brug for en havetraktor?

I forhold til hvorvidt du har brug for en havetraktor, eller om din almindelige plæneklipper kan klare jobbet, så er der en tommelfingerregel. Hvis du har mere end 800 kvadratmeter græsplæne, så bør du overveje en havetraktor. Alternativt kan du til en mindre have overveje en robotplæneklipper, der også kan holde græsset nede.

Der kan dog også være andre årsager til at investere i den sjovere løsning. Det er nemlig rigtig sjovt for små børn, hvis de kan sidde på skødet af dig, mens ud tøffer rundt og slår græsset. Husk dog altid at bruge høreværn til både dig selv og dit barn, da havetraktoren typisk har et støjniveau på 98-100 dB, hvilket potentielt KAN give høreskader, hvis du lytter til det i mere end 10-15 minutter.

Med høreværn er du dog sikret, og så er det bare at gå i krig med haven.

Der findes to typer af havetraktorer

Havetraktorerne opdeles i to kategorier: Frontklippere og plænetraktorer. Plænetraktoren er en svagere motor, hvor du har klipperen under sædet, og hvor græsset bliver kastet ud til siden. Du kan dog også få en opsamler som tilbehør.

Frontklipperen har en stærkere motor, hvorfor det også er denne type, mange erhvervsdrivende såsom viceværter og lignende anvender. Her har du en klipper, der sidder foran på traktoren, og den er derfor også rigtig god til at klippe ud til kanter. Frontklipperen kan du få i både benzinmodel og batteridrevet model.

Du kan derfor faktisk vælge en miljøvenlig model, hvis du vælger en frontklipper.