Reklamation: Indhold kan være sponsoreret i denne artikel

Danmarks mange haveforeninger har ikke problemer med at afsætte deres kolonihavehuse til folk, der gerne vil have lidt af alt det bedste: by og natur. Rigtig mange vælger nemlig at investere i en kolonihave. Især personer, der er bosat i byen, investerer i kolonihaver for også at få en lille bid af naturen i deres eget lille paradis. Hvis du har investeret i en kolonihave, eller hvis du har planer eller drømme om det, kan du læse med herunder. Herunder giver vi dig nemlig nogle tips til, hvordan du kan få den helt perfekte kolonihave.

 

Gør plads til græs

Der er ikke noget som at få lov til at slå sig løs på græsplænen, når sommeren melder sin ankomst, og solen har varmet jorden op. At kunne lægge et tæppe på græsplænen og nyde solen derfra er noget, der er enhver undt. Hvis du vil have den perfekte kolonihave, bør du derfor også gøre plads til et areal med græs. Der er flere fordele ved dette. Blandt andet er det utroligt nemt at pleje græs. Dette er især en fordel i de perioder, hvor du ikke er i kolonihaven så ofte. Derudover giver et areal med græs mange muligheder for forskellige aktiviteter. Du kan starte med at plante græsfrø, hvorefter du kan se græsset gro og blive klar til, at du kan udfolde dig på det.

 

Plant frugttræer

Noget af det, der er forbundet med sommer og efterår i Danmark, er, at frugttræerne blomstrer. Derfor vil du måske også nyde at plante nogle frugttræer i din kolonihave, som du kan høste frugten af – bogstaveligt talt. Du kan plante æble- eller pæretræer, eller du kan plante nogle bærbuske, der blomstrer med dine yndlingsbær eller frugter. Hvis du gerne vil være endnu mere selvforsynende, kan du udnytte den lille have og lave en lille køkkenhave, hvori du kan plante de grøntsager, som du holder allermest af at bruge. Det er forholdsvist nemt, men det kræver dog en smule mere arbejde, end en almindelig græsplæne gør. Dog vil du kunne høste belønninger for dine anstrengelser, når du er i kolonihaven.

 

Gør også huset hyggeligt og behageligt

Til rigtig mange kolonihaver hører også et kolonihavehus, og når dette er tilfældet, skal du naturligvis også huske at fokusere på huset. Selvom du måske allerhelst vil bruge al din tid på at være udenfor, må man bare sige, at vejret i Danmark ikke altid tillader det. Derfor er det også vigtigt, at det er behageligt og hyggeligt at opholde sig i kolonihavehuset. Det betyder blandt andet, at du skal sørge for, at der er varmt vand og også gerne elektricitet. Til at producere varmt vand kan du for eksempel skaffe luft til vand varmepumper, som blandt andet kan bruges til at producere varmt brugsvand. Ligeledes kan du sørge for, at køkkenet indeholder de nødvendige ting og sager. Dit ophold i kolonihaven vil med sikkerhed blive mere behageligt og hyggeligt, hvis du kan lave varm mad, når det ikke er vejr til at grille i haven.

 

 

anl�¦gsgartner tilbud