Har du enten købt et hus med en stor have, som trænger til en kærlig hånd, eller har du blot ikke haft overskud til at ordne haven, så kan det være, at den trænger til en stor overhaling. Det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte og slutte, og her kan du få gode tips til netop det.

Start med at trimme den og lav dernæst en plan

Når haven er groet til med mange forskellige ting, kan det være svært at finde hoved og hale i, hvad der er græs, buske og træer. Derfor kan det være en god idé at starte med at trimme den, så du kan få et overblik over haven. Når du kan se havens fulde størrelse, kan du begynde at lave en plan for, hvad du ønsker at gøre ved haven. Måske skal den opdeles i zoner, eller måske ønsker du, at det skal være én stor have. Lige gyldigt hvad kan det være en stor fordel at lave en plan for, hvad der skal ske, og hvilke ting du skal have købt ind.

Kan du genbruge nogle af planterne?

Når haven skal have den helt store tur, kræver det typisk også, at man køber nye planter og buske. Dog kan det være, at du i forvejen har planter, som kan genbruges. Det er værd at overveje, før du går ud og køber nyt. Kunne du dog godt tænke dig nogle nye planter også, så er det med at tjekke budgettet.

Rækker det ikke, kan du låne. Når du undersøger markedet for låneudbydere, bør du dog huske på, at du skal låne med omtanke. Lån aldrig flere penge end du har brug for og du skal huske på, at pengene skal tilbagebetales igen hurtigt efter, at du har fået dem på kontoen.

anlægsgartner tilbud