Uanset om du lige er flyttet i hus med dertilhørende have, eller om du bare gerne vil optimere din baghave, så er der her tips at hente. Især forhaven er dine gæsters førstehåndsindtryk, så det er en god idé at gøre den præsentabel.

Forhaven

Som sagt er forhaven et vigtigt sted at starte. Man siger, at folk danner sig et førstehåndsindtryk af en person på 10 sekunder. Det samme gælder din have. Sørg for at det første de ser, er noget flot. Start med at tegne en skitse af din have. Tilføj alle de ting, du godt kunne tænke dig at inkorporere i din have, du kan altid begrænse dig efterfølgende. Det er lidt ligesom at lave en mindmap. Du kan med fordel tage i din lokale havebutik og finde et stort udvalg af udstyr til haven. Har du ingen decideret forhave, men grus eller fliser kan du også sørge for at disse står pæne og præsentable. I sommerhalvåret er det vigtigt, at du luger og renser fliser ca. én gang månedligt for at de altid står flotte. Du kan få mange gode remedier, der hjælper dig med dette. Husk på, at du altid kan søge hjælp på YouTube. Der må sikker være nogle havemænd, der har lavet en udførlig guide til fliserens.        

Baghaven

Baghaven kan være et stort projekt. Vi er mange, der misunder de mange flotte resultater, man ser i diverse Tv- og boligprogrammer som ”Drømmehaven” eller ”En have i gave”. Du kan eventuelt finde inspiration her i forhold til hvordan, du bedst optimerer din have. Her vil du se, at helt almindelig vedligeholdelse også kan gøre en stor forskel. Slå græsset, mal stakittet igen, omplant dine planter. Det behøves slet ikke at være svært eller koste en formue. Suppler haven med flere blomster i årstidens farver. Læg en flisesti og lav et bålsted af materialer, du finder på storskrald eller på Den Blå Avis.

Sociale Medier

Mangler du inspiration? Der er hjælp at hente. Find guides på YouTube og inspiration på Pinterest. Følg dine yndlingsprofiler på Instagram og se, hvordan de indretter deres have. Søg på et bestemt hashtag og du finder tusindvis af billeder og profiler der viser dig lige præcis det, du søger. Det er smart! Du kan ovenikøbet oprette din egen haveprofil og dele dine erfaringer og oplevelser med ligesindede haveentusiaster.