Synes du, at din have mangler et element af hygge? Det er fantastisk at eje en have, men den kan godt miste lidt af sin charme, hvis den udelukkende bliver brugt til praktiske ting som køkkenhaver og opbevaring. Gør haven hyggelig, så du rigtig kan nyde den.

Den behagelige have

Hygge som princip er noget, som danskere ofte forbinder med varme og lys. Det sidder sammen med vores lange vinter, hvor vi har haft brug for kontraster til kulden og mørket, så vi har siddet indenfor med stearinlys og tæpper. Denne varme fornemmelse af hygge kan også tages med udenfor, så haven bliver endnu en del af ejendommen, hvor du og dine nærmeste kan have en hyggestund.

Bløde møbler

Hvordan skaber man hygge? Teknisk set har man ikke brug for andet end en stille stund og lidt godt selskab for at have det hyggeligt, men det skader ikke noget, at omgivelserne opfordrer til hygge. Det kan opsættes i haven ved at have bløde møbler og tæpper til rådighed. Det kan for eksempel være udendørssofaer, hvor man kan slænge sig med en kop kaffe, eller borde og stole, der er perfekte til den næste gode grillaften. Med nok tæpper og en overdækket terrasse, vil du endda kunne bruge det selv i de koldere måneder.

Lys og lamper

Derudover har lys også noget at sige. Det er ikke nemt at have stearinlys udenfor, og det kan blive farligt, hvis det er sommer, og jorden er tør. Derfor er det rigtig smart med en eller flere udendørslamper placeret rundt om i haven. Det kan gøre haven helt magisk, når mørket falder på. Find udendørs lamper her, og se selv, hvilken forskel et par lamper ville gøre. Det kan skabe en perfekt stemning til lune sommeraftener, og de køligere dage i foråret og efteråret.

Den fine have

I sidste ende vil det være subjektivt, hvad hygge er. Men ofte vil der indgå nogle af de samme elementer i alle menneskers hygge. En have kan være den perfekte ramme til hyggestunder og gode minder; man kan komme langt med et blødt sted at sidde og lidt lys til lejligheden.