Har du en stor have? I så fald vil man hurtigt kunne få følelsen af, at haven ikke er særlig hyggelig. Der er dog forskellige tiltag, du selv kan gøre for at skabe en hyggelig have med masser af mindre hyggekroge. Det handler således om at skabe nogle rum i haven, og det er uden tvivl noget, der vil gøre, at du vil have mere lyst til at tilbringe tid i din have. Her i artiklen vil du blive præsenteret for en række gode råd til, hvordan du skaber en hyggeligere have.

 

Overvej hvilke funktioner din have skal have

Hvis du ønsker at skabe en mere hyggelig have, skal du først og fremmest overveje, hvilke funktioner du gerne vil have, at din have skal have. Det kan eksempelvis være, at du gerne vil have et sted, hvor dine børn kan lege, eller et sted hvor du kan sidde og slappe af og drikke din morgenkaffe. Ud fra dette kan du skabe dig et overblik over, hvordan rummene skal placeres, og i forbindelse med dette bør du selvfølgelig tage hensyn til, hvor der er sol og læ i din have.

Lav et spisested haven – men husk overdækning

Mange danskere prioriterer et spisested i deres have, hvor man kan sidde og nyde sin frokost i det gode vejr. Dog er det danske vejr som bekendt meget utilregneligt, hvorfor det er en god idé med en parasol eller anden form for overdækning, såfremt det skulle begynde at regne – du finder et bredt udvalg af parasoller her på siden. Det er desuden en god idé at placere dette spisested i haven tæt på havedøren, så man nemt og hurtigt kan komme ud til stedet med en kande kaffe eller en bakke med mad. Et spisested er med garanti noget, du vil værdsætte, og som desuden er belejligt, når man får gæster i de varme sommermåneder.

 

Skab et loungeområde, der inviterer til afslapning

Der er ligeledes mange danskere, der ønsker et loungeområde i deres haver. Det skyldes blandt andet, at det i dag er muligt at finde flotte loungemøbler, hvorfor man altså får en masse forskellige muligheder i indretningen af et loungeområde. Det er vigtigt, at dette er et sted for afslapning, og at man desuden her får mulighed for at ligge sig ned. Dette område kunne du med fordel pynte med lyskæder for at skabe en mere hyggelig atmosfære.

 

En køkkenhave skaber hyggeligt samvær med familien

Endelig er det blevet mere og mere populært i løbet af de seneste par år med en køkkenhave. I en travl hverdag med børn, hus og karriere er der ikke noget bedre end at kunne gå i haven og bare glemme alt om gøremål og dagligdagens stress og jag. Med en køkkenhave får man et sted, hvor man kan gå ud og dyrke krydderurter, som man senere kan bruge i madlavningen. Derfor bør du også overveje, om en køkkenhave skal være én af de mange nye rum, du skaber i din have, og det er med garanti noget, der vil kunne gøre din have meget hyggeligere – og det indbyder desuden til hyggeligt samvær med familien.

 

anl�¦gsgartner tilbud