Foråret er i den grad over os, og sommeren nærmer sig med hastige skridt. Der er meget, der tyder på, at mange af os kommer til at bruge en stor del af sommeren hjemme. Hvis man er i den heldige situation, at man er haveejer, er der derfor også stor sandsynlighed for, at en del af sommerferien skal tilbringes i haven. Det er derfor også ved at være tid til at få styr på den, og sørger for at den er klar til sommeren. En af de ting, som mange danskere bander og svovler over, er mos. Det har det med at nærmest overtage vores græsplæner, og gør man ikke noget ved det, bliver det kun værre.

Mos kommer typisk de steder, hvor jorden er fugtig og hvor jorden mangler næring. Du vil derfor også ofte finde mest mos de steder i den plæne, hvor der ofte er skygge. Det kan være omkring mure, hække eller lignende.

Hvordan fjerner man mos?

Der findes mange forskelige måder at fjerne mos på, og den mest effektive og lige til, er faktisk bare at gå i gang med en rive og fjerne det fra en ende af. Det er fast arbejde, men det er effektiv og du kan se resultatet med det samme. Mos vokser der hvor der ikke er næring nok, så jo mere næring jorden og græsset har, jo dårligere betingelser har mosset.

Når du har fjernet mosset er det derfor også vigtigt, at du sørger for at give græsset gødning og eventuelt sår nyt græs, der hvor du har fjernet mos, hvor der nemt kan opstå bare pletter. Det betyder godt nok, at du nok skal slå græs lidt oftere, men det er prisen for en mosfri plæne.

Hvad skal man bruge for fjerne mos?

Man kan bruge en vertikalskærer og lignende, når du skal af med mosset. Men som tidligere nævnt, så kan du sagtens klare dig med en rive og lidt gå-påmod. Hvis du ikke har en god rive kan du købe den og andre haveredskaber her. Køb en der er ergonomisk, da du godt kan forvente at skulle bruge en del timer på det. Derudover skal du bruge græsfrø og gødning. Det kan være en god ide investere i en gødningspreder. De koster få hundrede kroner, og sørger for at det bliver fordelt ligeligt.

 

anl�¦gsgartner tilbud