Vil du gerne være helt klar med en flot terrasse og foran huset, når den varme tid kommer? For mange er det vigtigt, at gæsterne føler sig velkomne, og at terrassen står skarpt til sommeren. Der skal da heller ikke altid så meget til, før du kan få, hvad du gerne vil have.

 

Nedenfor får du nogle gode råd til, hvordan du får styr på terrassen, så den lever op til dine forventninger. Artiklen er inspireret af denne artikel hos boligjournalen.dk.

 

Få styr på havemøblerne

Skal du skabe et godt udtryk på din terrasse, så skal der være styr på havemøblerne. Bordet skal passe til stolene eller bænken, og du kan også sagtens tænke i, at der skal være en harmoni mellem havemøblerne og huset. Der er ingen, der siger, at det skal være en bestemt slags møbler, men hvis du har en træterrasse, så er det altså bare ekstra flot med møbler af træ.

Har du allerede nogle gode havemøbler, kan du relativt nemt pifte dem lidt op. Har du træmøbler, kan du give dem en omgang olie, hvilket får du dem til at fremstå nyere og giver dem en flot mørkere farve. Har du plastikmøbler, som altså også sagtens kan være pæne, kan du vaske dem grundigt af og pynte dem med nogle flotte, matchende hynder. Brug din fantasi.

Opsæt en markise

Skal der rigtig være stil over det, så kan du opsætte en markise ved din terrasse. Der findes mange forskellige typer af markiser, og de varierer hvad angår pris, funktioner, sværhedsgrad i opsætning og meget mere. Først og fremmest skal en markise være nogenlunde pæn at kigge på, så den ikke ødelægger hele udtrykket på din terrasse.
Derefter skal den selvfølgelig have de funktioner, du har ønsket dig. Måske vil du gerne have en type, som ved et enkelt klik kan rulles ud over din terrasse. Eller måske er det vigtigere, at den altid giver en masse skygge. Du kan fx. tjekke den danske shop ud som hedder markise eksperten.

Skab et godt førstehåndindtryk

Ligesom i mange andre sammenhænge, så er førstehåndsindtrykket vigtigt på din terrasse. Det er nemlig her, dine gæster kommer til at føle sig velkomne lige med det samme, og rammen sættes for en hyggelig stund. Tænk derfor over, hvordan din terrasse kommer til udtryk, når der ikke er dækket op til stor fest.

 

Du kan overveje, om der skal være nogle hyggelige detaljer på din terrasse, som man ser, så snart man ankommer. Det kan være et pænt fuglebad eller nogle pæne lamper. Blomster fungerer også altid godt.

Vær tro mod dig selv

Selvom du gerne vil glæde dine gæster, så skal din terrasse også være tro mod dine egne ønsker. Det er altid en god idé at tænke over, hvad andre vil synes, men i det sidste ende bør du holde det op imod, hvad du selv havde tænkt. Hvis du har drømt om en helt bestemt atmosfære på din terrasse, så er det den, du skal forsøge at skabe.

anlægsgartner tilbud