Selvom de korte, mørke dage lige nu kan gøre, at foråret og sommerens varme synes langt væk, så er det de lyse nætters tid, før end du aner det. I de kommende måneder skal haven gøres klar, så I kan nyde de lange, lune aftener med rødvin i glassene på terrassen og ristede skumfiduser over bål. Vi er nu gået ind i 2018, og lige som mange laver nytårsforsæt for sig selv, kan du også gøre det med din have. Det kunne for eksempel være at give haven et ordentligt løft. Læs med her, og få et par gode råd til, hvordan du nemt giver din have en skøn makeover.

 

Ryd op og ryd ud

Når det i april er ved at være varmt nok til at begive sig ud i haven igen, er noget af det første, man bør gøre at rydde op. Et efterår med hidsige vinde og masser af regn har uden tvivl sat sine spor på haven. Få derfor ryddet græs og bede for visne blade, og hvad der ellers har fundet sin vej til din have hen over de sidste par måneder. Dernæst skal du tage et grundigt kig på dine planter. Selv de mest slidstærke planter kan bukke under for en hård vinter. Så ryd ud i de bede, der trænger til det. Så er jorden fin og ryddet til tulipanerne og andre løgblomster titter op inden længe.

Tid til at stille havemøblerne frem igen

Lige som vi stiller uret en time frem i slutningen af marts og dermed markerer sommertiden, er det også tid til at stille havemøblerne frem igen. Hvis du har træmøbler, er det nu, at du skal give dem en kærlig omgang. Det kan være, at de trænger til en omgang olie, eller måske skal de slibes ned og olieres. Hvad enten du har træ- eller plasticmøbler, er det en god idé at lave en god spand sæbevand og tørre møblerne af. Så bliver de ofte så gode som nye, og man kan slet ikke se på dem, at de har stået inde en hel vinter. Det vil de takke dig for hele sommeren!

Skab små rum

En rigtig god måde at skabe hygge og nærvær i haven er ved at indrette den i små rum, som var haven et hus. Du kan skabe omridsene for rummet ved at anlægge små felter af fliser, grus eller græs for på den måde at markere, hvor rummene er. Derudover kan man omkring disse afgrænsninger sætte læskjul op i form af pileflet eller plante en høj og tæt plante eller busk, som fungerer som en væg.

Husk nipset!

Hvad enten du allerede har en etableret terrasse eller har planer om at skabe en, er det et godt råd at indrette området med levende lys, hyggelige møbler og lyskæder. Altså små nipsting som vi kender det fra indretningen indendørs. Det er alt sammen med til at gøre din have mere personlig og levende. Selvom man tit taler om de lyse og lune nætter i den danske sommer, så er det altså ikke altid, at de er så lune igen. Derfor gør du både dig selv og dine gæster en tjeneste ved at investere i en god terrassevarmer. Lige nu kan du spare penge på en terrassevarmer fra Skousen ved at klikke på linket.

 

anlægsgartner tilbud