Når det kommer til boligindretning, er der som sådan ikke noget, der er hverken rigtigt eller forkert. Det handler i høj grad om, at du finder frem til dine personlige præferencer og går med dét, som du har det bedst med. Der er altså ikke noget i vejen med, at du går dine egne veje eller lade dig inspirere af venner og families indretning. Dit hjem skal være trygt og godt, og det bliver det kun, hvis du følger din egen mavefornemmelse.

Det kan dog være svært at finde frem til, hvad man rent faktisk foretrækker i forhold til boligindretningen. Hvis du har det på denne måde, er du med garanti ikke den eneste. Og det kan hurtigt blive forvirrende, da der er rigtig mange forskellige måder, hvorpå du kan indrette dit hjem. Det kunne eksempelvis være vintage, men det kunne også være en bestemt kultur, en bestemt farve eller et bestemt tema, som du lader dig inspirere af. Vintage har dog den fordel, at det er en forholdsvis bred indretningsstil.

Din boligindretning kan altså stadig blive unik og personlig, selvom du inkorporerer vintage i din boligindretning. I de følgende to afsnit af denne artikel kan du dermed læse mere om vintage, samt hvordan du kan benytte dig af stilen til at gøre dit eget hjem mere hyggeligt.

Belysningen i rummet og atmosfæren generelt

Når snakken handler om indretning, bliver der i mange tilfælde tænkt på pyntegenstande, møbler, vægmalerier og så videre. Der bliver tænkt på ting, som du kan fylde rummet ud med. Og dette er da bestemt også vigtigt for det samlede indtryk af et givent rum, men det er ikke altafgørende. Ofte bliver sådan noget som belysningen i rummet negligeret. Hvis du derfor har et rum, som du ikke er helt tilfreds med, kan det sagtens være, at det er belysningen, som der skal ændres på.

I forhold til vintage findes der masser af forskellige lamper, som er lavet i en vintage stil. Dermed er der mange muligheder for at inkorporere denne stil i selve belysningen. Du kan gå på udkig i den lokale genbrugsbutik eller tage afsted til det næste loppemarked. Her er der nemlig en god chance for, at du kan finde vintagelamper til billige penge.

I forhold til selve belysningen kan det give en hyggelig og varm atmosfære, hvis du har en forholdsvis afdæmpet belysning. Dette kan du eksperimentere med, og her er det igen vigtigt at understrege, at du skal gå med det, som du føler er bedst for netop dit hjem.

Hvor kan jeg købe vintage-ting?

Når der er styr på belysningen, kan du gå videre til selve indretningen af dit hjem. Her er det vigtigt, at du finder nogle pynteting og møbler, som du føler passer ind i forhold til dit ønskede udtryk. Du kan eventuelt tage udgangspunkt i en bestemt farvekombination eller kultur, men det er bestemt ikke et must.

Vintage spænder forholdsvist bredt, og derfor har du også mange steder at kigge hen, når du skal pryde dit hjem med vintageting. Det kunne eksempelvis være i større genbrugsbutikker eller loppemarkeder. Der findes også et bredt udvalg af vintage-ting på nettet. Der er eksempelvis et stort udvalg af brugte ting på Den Blå Avis, men du kan også købe nye vintage-ting på diverse hjemmesider.

Hvis du køber brugt, bør du dog være opmærksom på varens stand. Der er nemlig stor forskel på dette, når du køber brugt, og det kan være svært at bedømme på billeder. Inspicér derfor varen grundigt, inden du beslutter dig for et endeligt køb.