Kan du bare heller ikke få nok af udelivet? Så skulle du måske øve dig i at tilbringe endnu mere tid i haven. Det kunne du for eksempel gøre ved at tilberede mere mad i det fri, som du jo kan på bål. Så handler det naturligvis bare om at gøre det helt rigtigt. For det er selvfølgelig anderledes at lave mad på bål end på et komfur. Derfor får du i denne artikel nogle gode råd til, hvordan du gør det allerbedst.

Det handler om det perfekte bål

Bålmad kan se ud på mange forskellige måder. Derfor kan der selvfølgelig også være stor forskel på, hvad hver enkel ret kræver af dig. Men fællesnævneren for det hele er bålet. Derfor kommer det måske heller ikke som en overraskelse, at det er vigtigt at fokusere på.

Med et bålfad får du gode muligheder for at lave et godt bål. Her kan du nemlig først og fremmest holde styr på bålet. Det betyder også, at du nemmere kan have det på terrassen, eller hvor end der er plads.

Få den perfekte temperatur

Udover bålfadet kan det også være en god idé at øve dig i at bygge det perfekte bål. Hvordan det skal se ud kan afhænge af, hvilken mad du skal lave.

Når du laver mad, så vil det dog altid være vigtigt, at du får den rette temperatur. Der er nemlig stor forskel på, om noget eksempelvis er stegt, røget eller flamberet. Det skal afspejle sig i dit bål.

Du kan blandt andet vælge at eksperimentere med forskellige typer af bål.

  • Pagodebål kan bruges til at skabe en jævn varme med gløder

  • Pyramidebål kan bruges til at skabe en mere koncentreret varme

Hvis du ikke vil brænde maden på, så kan det i øvrigt være en god idé at lade bålet hvile og gløderne tage fat.