Højsæsonen for udeliv i haven og på terrassere nærmer sig, og det betyder også, at det er nu der skal gøres forårsklart. Græsset skal slås igen, træerne skal måske beskæres, krukkerne med blomster skal skylles rene og terrassen skal gøres klar. Det er nok sidstnævnte, der volder de største problemer for de fleste, det er nemlig forbundet med en masse arbejde og ikke mindst en masse hård arbejde, hvis din terrasse er blevet grøn og grim på grund af alger og flisepest.

 

Vinteren har ikke været speciel hård, men den har været rimelig våd, hvilket har givet algerne perfekte forhold til at indtage fliserne og det kan ses nu.

 

Hvis du står i den situation, at din terrasse skal gøres rent, er der her nogle råd til hvordan du kommer i gang med rengøringen. For det første skal du dog gøre op med dig selv, om det er tiden værd, og om du har tålmodigheden til at gøre det. Der findes flere virksomheder der hjælper med at fjerne alger og flisepest og gør det hurtigt, så du kan tænke på noget andet. Du kan eksempelvis kontakte nanostone, der er landsdækkende med deres service.

 

Sådan renser du terrassen for alger

Har du valgt at gøre det selv, er der dybest set to metoder at gøre det på. Enten kan du gøre det med håndkraft og eller også kan du lade maskiner hjælpe dig.

 

Håndkraft

Alt efter hvor slemt det står til, så kan det ofte klares med en kost og noget sand eller grus. Sandet fungerer som sandpapir, når du fejer hen over fliserne og dermed slibes algerne og flisepest væk. Dette er den billigste og mest enkle metode, men også den der kræver mest arbejde. Er fliserne meget grønne vil det desuden nærmest være umuligt at opnå et tilfredsstillende resultat.

 

Højtryksrenser

Den anden metode er ved at bruge en højtryksrenser, hvor du ved hjælp af hårde vandstråler kan rense fliserne rene for alger og pest. Vælger du dette skal du være meget opmærksom på ikke at bruge en for hård direkte stråle, da dette kan beskadige fliserne og fjerne den yderste belægning, hvilket vil være algerne endnu bedre betingelserne i fremtiden.

 

Algerens skal du bruge alt efter behov. Står det slemt til, vil det være nødvendigt at bruge algerens, men ellers vil vand ofte være nok.

anlægsgartner tilbud