Står du i en renovering eller skabelse af ny bolig og skal have lagt nyt gulv, så står du foran et hav af muligheder. Alt efter hvilket rum du står med, har du et væld af mulige indretninger. Hvis det er badeværelset har du selvfølgelig begrænset muligheder i forhold til at skulle vådrumssikre dine rum og dermed også dine gulve og vægge.

Er det derimod et hvilket som helst andet gulv, kan du frit og kreativt finde et passende gulv for din bolig. Du kan både udvælge dig et laminat gulv, fliser, plankegulv, sildebensparket, chevron eller hvad du end mener klæder din bolig bedst. 

Du kan eventuelt rådfører dig med professionelle såsom gulve virksomheden luksustraegulv.dk, hvor du her kan komme i kontakt med den helt rette, som hjælper dig med dine behov, drømme og tanker. 

De mest holdbare og solide gulve er de gulve hvor der benyttes en træsort af højeste kvalitet, såsom eg. Denne sort holder mange år frem, og med den rette pleje kan du have en egetræsgulv i flere årtier.

Det er vores klare anbefaling, hvis du går op i dit hjem, at investere i et ordentligt gulv, som holder mange år frem. Det kan som udgangspunkt virker som en dyr investering, men som du med sikkerhed kommer til at elske mange år.

Hvordan vedligeholder du et eksklusivt trægulv?

Når du først har investeret i det lækre trægulv, er det også vigtigt at du har øje for hvordan du plejer det løbende, og hvilken vedligeholdelse der er behov for. Det kan nemlig være altafgørende for træet og dets udseende. Det kan tåle meget, men hvis du ønsker at holde det smukke og elegante look, er det vigtigt med pleje.

Træ er et organiska materiale, og du skal derfor pleje det løbende med produkter. Først og fremmest er det vigtigt at du holder det normalt rent med rengøring, og at du benytter det rigtige træsæbe, som ikke skader træet. Når der løbende spildes væske på gulvet, er det en idé hurtigt at tørre op, så det ikke sættes i træet, da det suger væske.

Hvad angår sæben finder du ofte brunsæbe, som er godt til gulvet. Vær dog opmærksom på det gulv du har, og hvilken træsort gulvet er. Når du vasker dit vand med den ovenstående sæbe, er det derudover også vigtigt at du benytter lunkent vand – ikke kold og ikke varmt, da det går ind og ødelægger strukturen i træet, samt slider på træet.

Derudover er det vigtigt at ud ikke benytter for meget træsæbe, da det også kan “overpleje” træet og det kan mættes af produktet, hvilket blot giver en fedtet overflade, som ingen ønsker. 

Giv det også gerne løbende olie, som kan trække ind og sørger for en bedre overflade.