De varme sommermåneder i Danmark skal udnyttes til fulde, og vi er mange, der ønsker at gøre brug af vores have så længe som overhovedet muligt. Men det kan være svært at være ude i det fri på de aftener, hvor mørket falder på lidt hurtigere end forventet. Her har man brug for nogle gode lamper til uderummet, der kan forlænge kvalitetstiden ude i det fri sammen med familie og venner.

Herunder finder du et par tips til, hvordan du kan finde den perfekte udendørsbelysning til din have uden at gå på kompromis med æstetikken. Læs med, hvis du ligesom så mange andre er på udkig efter de helt rigtige lamper til udendørs brug.

Belysning, der passer til det enkelte uderum

Når du skal på jagt efter god belysning til uderummet, er det vigtigt at have for øje, hvilket uderum det skal være, samt hvad der helt specifikt kan lade sig gøre i dette rum. Er det for eksempel væggene i det fri, der mangler belysning for at oplyse terrassens gangarealer, så er det nødvendigt at kigge efter udendørs væglamper, der kan monteres på den pågældende væg.

Har I derimod et større have areal, I gerne vil have oplyst, så vil udelamper, der kan stå i enten jord eller i et stenbelagt underlag, være det oplagte valg for jeres uderum. I øjeblikket er der lamper til ethvert slags formål, og der findes et hav af forskellige lamper til netop udendørs brug. Det gælder derfor bare om at udvælge sig de områder i haven eller omkring boligen, der godt kunne trænge til en anelse mere lys, når mørket falder på.

Praktiske løsninger, der spreder hygge

Udover de mere permanente løsninger for at belyse områder i haven eller på terrassen, findes der også mere midlertidige løsninger, i den forstand at der i øjeblikket er et væld af forskellige batteridrevne og flytbare udelamper, der kan flyttes derhen, hvor der er brug for det, den pågældende aften. Her er det altså ikke nødvendigt at koble lampen op for at skabe permanent belysning – nej, her kan du flytte rundt på lampen og oplade den, når der er behov for det. Dette kan være særligt anvendeligt til altaner, havefester og meget andet.

Dertil er det blevet enormt populært at gøre brug af uderummet og indrette det med lamper på samme vis, som vi gør det indendørs. Eksempelvis er der mange, der gør brug af deciderede pendellamper til udendørsbrug og hænger dem op over spisebordet på terrassen. Dette vil ultimativt være med til at skabe endnu mere hygge omkring de udendørs middagsselskaber.