Når man har den mest fantastiske have med den lækreste terrasse, men oplever at det store træ i haven kaster skygger på terrassen med det samme solen nærmest er stået op, så kan man godt begynde at overveje om det træ nu også skal stå på den plads.

Brug professionel hjælp til at fælde dit træ

Der kan være flere årsager til at man ønsker en træfældning. I nogle tilfælde er træet blevet syg og man er derfor nødsaget til at fælde det helt eller delvist afhængig af hvad der er galt. I andre tilfælde så opleves der ganske enkelt for meget skygge fra træet og her kan en træfældning også blive en løsning.

Når du skal have fældet et træ, er det vigtigt at finde en person, der ved hvordan et træ skal fældes. Uanset om der kun er tale om toppen eller hele træet, så skal der vurderes fald og lignende, så man ikke risikerer at der sker noget der ikke var meningen. En professionel vil samtidig have forsikringen i orden, så skulle det ske at træet falder ned over naboens tag, så er det ikke din hovedpine længere.

Et sygt træ der må fælles. Foto: Unsplash

Udnyt biprodukterne fra træfældning

Når der fældes træer, kan man tænke klimavenligt og udnytte træet til fulde. Det kan f.eks. være at man skærer det fældede træ op til brænde og de mindre grene til flis eller andet. I nogle tilfælde tænkes der klimavenligt i forhold til dækbark, som er bark fra faldne træer.

Dækbark har en masse fordele med sig, som f.eks. til at undgå ukrudt. Når du bruger dækbark der egentlig er et biprodukt fra noget andet, så sørger du for at der ikke fældes træer alene for at du kan få din dækbark.

Grunden til at dækbark er så populært at bruge er at det er godt til at undgå at ukrudt finder vej i havens bede. Det syner samtidig af noget naturligt, som passer rigtig godt ind i manges smag.