En fejl mange danskere begår er ikke at tro, at man kan blive bestjålet, mens man er hjemme. Men det er desværre mere udbredt, end du måske lige tror.

En sørgelig trend fra sommeren i år viser, at når du går og passer haven i sommervarmen og har døre og vinduer åbne, slår tyvene til, da de fuldstændig ubesværet kan gå ind i dit hjem. Vi har i samarbejde med Danmarks største sikringscenter, Bagger Låse & Alarm A/S, samlet nogle gode råd til hvordan du kan undgå dette:

 

 • Lås døre og vinduer
  Det første du skal gøre er at låse døre og vinduer – naturligvis. Nem adgang til dine dyrebare ejendele er den primære grund til, at tyven har valgt lige præcis dit hus, så dette vil være den oplagte start. Det er selvfølgelig træls at skulle gå og låse efter sig konstant når man er i haven, men en hurtig aflåsning kan ofte få tyven til at give op med det samme, når du er i nærheden og kan høre hvis han skal til at bryde døren eller vinduet op.

 

 • Hjælp dine naboer
  Man kan komme langt med godt naboskab. Hvis du alligevel står et sted, hvor naboens hus er til at syne, så tag lige et ekstra kig. Måske spotter du en ubuden gæst. Du kan tilmed lave aftaler med dine naboer om, at I i fællesskab holder øje med hinandens huse. Tyven tør ikke slå til, hvor han vil blive opdaget.

 

 • Tyverialarmer fra mobilen
  Udnyt at teknologien er i stor udvikling og undersøg de tyverialarmer, der kan styres på telefonen. Så har du sikkerheden lige ved hånden.

 

 • Sensorer, der genkender ansigter
  En god idé er også at sætte sensorer på nogle af møblerne i hjemmet. Du kan for eksempel placere et på tv’et. Du kan planlægge det, så alarmen går i gang eller du får besked, hvis kameraet fanger et ansigt, det ikke har indkodet. Så er tyven taget på fersk gerning.

 

 • Elektroniske låse
  Måske tror du kun, det hører til på film, men at lirke en lås op med noget let tilgængeligt udstyr er altså ikke atomfysik. Du kan sikre dig mod at få lirket låsene op ved at købe låsesystemer, der låser op ved hjælp af pinkoder i stedet for den gode gammeldags nøgle. Alarmen går typisk i gang efter et par mislykkede forsøg på at indtaste den rigtige kode.

 

 • Pengeskab
  Skulle tyven alligevel have fundet vej ind i huset, kan du sikre dig ekstra meget ved at lade de mest værdifulde ejendele ligge i et sikkerhedsskab. Så kan dine arvesmykker ligge trygt i skabet.

 

Få hjælp til at gøre dit hjem sikkert

Husk at dine kontanter, smykker og andre værdifulde ting, bliver ikke dækket 100% af forsikringen, hvis tyveriet fandt sted, mens døre og vinduer stod ulåste. Så indgår det under ’simpelt tyveri’, hvor der gælder nogle helt andre regler hos langt de fleste forsikringsfirmaer. Husk derfor altid at låse døren og vinduet, selvom du bare skal i haven.