En af de helt store problematikker, der ofte opleves i danske hjem, er besvær med at se ved sine udendørsarealer – og det gælder hvad end vi snakker villaer, rækkehuse og lejligheder. Det ér ikke altid lige nemt at få installeret udendørs belysning, og især ikke, hvis det kræver nedgravning af ledninger med videre. Der er dog hjælp at hente, for især ét produkt har vundet frem i de danske hjem det seneste år; udendørs LED lampe med sensor!

 

Som navnet så fint indikerer, er der her tale om en LED lampe, du kan hænge hvor som helst, og som aktiveres ved hjælp af sensorer. Med andre ord behøver du ikke trykke tænd/sluk, hver gang lyset skal benyttes, det sker helt automatisk så snart du bevæger dig ud foran LED lampens sensorer. Derudover er en af de helt store fordele, at de fleste automatiske lamper kører på batteri – du slipper derfor fuldstændigt for at tænke på, om hvorvidt der skal graves ledninger ned og lavet den helt store installation udført af en fagmand. Med en udendørs sensor lampe er din største bekymring faktisk, hvor du selv vil hænge den op henne.

Slut med at grille i mørke

En af de absolut mest populære steder at hænge en udendørs sensor lampe op er ved grillen. Selvom mange grillentusiaster har kastet deres kærlighed over pandelamper, så ér det svært at komme uden om, at en LED lampe med sensor er det perfekte alternativ i forhold til udendørs belysning. Udover at lyset tændes automatisk ved aktivitet, så er det en uhyre billig måde at få sigtbarhed på terrassen eller altanen. Det kræver blot, at du kan hænge lampen op et sted i relativt tæt afstand fra din grill.

 

Der findes et hav af forskellige udendørs LED lamper med sensor til udendørs brug. Som du sikkert kan forestille dig, så er priserne også vidt forskellige. Nogle af de ting, du bør holde øje med, når du selv skal investere i en lampe, er følgende:

 

  • Bruger lampen batterier eller strøm fra ledning? Ønsker du at gøre det nemmest for dig selv, så led efter sensorlamper der bruger batterier. På den måde sparer du både penge og tid.
  • Hvordan skal lampen hænges op? Ønsker du at det skal være så let som overhovedet muligt, når du skal have hængt lampen op, så kan du med fordel kigge efter nogle, der blot skal klistres op. Alternativt skal du kigge efter sensor lamper, der kan hænges op ved hjælp af blot 1-2 søm. Bemærk dog at søm-versionerne holder markant bedre end dem der kun kan klistres op.
  • Er lampen CE godkendt? Det er et krav, at lampen er CE godkendt, for at den må sælges i Europa. Desværre findes der et hav af “kina-kopier” på markedet, og du bør derfor være opmærksom på, om der er en CE godkendelse af dén lampe, som du har øje på.

Anvendelse af udendørs LED lampe med sensor

I det foregående afsnit blev grill-stedet brugt som eksempel på optimal anvendelse af en sensor lampe – der er dog et hav af muligheder for, hvor en udendørs sensor lampe kan gøre gavn.

 

  • Altan & terrassen – Det er aldrig nemt at finde den optimale belysning til hverken altanen eller terrassen. Her kan en automatisk LED lampe dog gøre et fremragende stykke arbejde.
  • Entréen til huset – Måske har du en lille passage ude foran din hoveddør, som kræver belysning? Her fungerer disse lamper ganske fint, da de blot lyser op, når der er brug for det. Du skal derfor ikke huske at slukke den, hver gang du går i seng eller på arbejde.
  • Havehuset – I samme stil som ovenstående eksempel, har du måske et havehus eller lignende, som du kunne tænke dig at få belyst vejen hen til.
  • Garagen eller skuret – Mange har højest sandsynligt en lommelygte med sig, når turen går forbi garagen eller skuret ved nattens frembrud – her kunne en lampe dog være ganske nyttig, især hvis den blot tændes ved aktivitet.

 

Vi håber, at du har kunnet bruge ovenstående inspiration til at finde det/de perfekte sted(er) at opsætte en udendørs LED lampe med sensor!

Læs også guiden til LED lys i juletiden her!

anl�¦gsgartner tilbud