Foråret står for døren. Selvom det lige nu er koldere, end det har været det meste at vinteren, så siger kalenderen, at det er forår på søndag når det bliver den 1. marts. Det betyder, at der ikke går så længe før det er tid til at være i haven igen. Det er med andre ord ved at være tid til at gøre haven forårsklar. I børnefamilier med mindre børn er der især to ting der hitter, trampoliner og sandkasser. Hvor trampoliner er årsag til mange ulykker, er sandkasser væsentlig mere harmløse.

Hvis du hører til blandt dem der skal have en sandkasse i år, eller måske skal have skiftet den gamle ud med en ny, så finder du nogle gode råd til, hvilken en du skal vælge her. Et godt sted at starte, når man skal finde en ny sandkasse, er at overveje, hvad budgettet er, og hvad den egentlig må koste. Som du kan se hos denne forhandler af sandkasser, så kan de koste fra 4-500 kroner og til flere tusinde kroner. Det kommer an på størrelsen, materialet, om det skal være med eller uden låg osv.

Derfor skal du købe med låg

Generelt er sandkasser med låg en smule dyrere, da der i sagens natur skal bruges mere træ. I mange tilfælde er det dog bestemt pengene værd. Især hvis man bor et sted med naboer, der har kat, eller hvis der er katte i nabolaget. Sandkasser har det nemlig med at tiltrække katte som en stor kattebakke. Så hvis man gerne vil slippe for at skulle tjekke efter kattelorte hele tiden, er det dejligt at kunne dække den til, når man ikke bruger den.

Et låg holder desuden blade lidt væk, hvis man har den stående under et træ. Hvis man vil være helt fri for dette, bør man dog anskaffe sig et net, man kan trække henover. Dette kan man også gøre, hvis man vælger en model uden låg, men stadig gerne vil slippe for katte og andre ubudne gæster.

Fritstående eller nedgravet?

Ligesom med trampoliner kan man også købe modeller der er gravet ned i jorden. På den måde fylder de ikke så meget, og man bemærker dem næsten ikke. Det kan dog være en smule farligt, da man nemt kan overse dem, og dermed falde i dem. Langt de fleste vælger da også de helt almindelige sandkasser, der står på jorden. Typisk er de omkring halvanden meter brede, men dette varierer naturligvis fra model til model.

anlægsgartner tilbud