Det er langt om længe blevet sommer igen, og det betyder at det er tid til at gøre brug af havemøblerne, så du kan sidde og spise din koldskål og løse sudoku ude i det fri. Havemøblernes skal findes frem fra garagen, så de atter kan gøre sig nyttige. Inden du sætter dig til rette, bør du dog overveje om det måske er tid til at give dine havemøbler en mindre overhaling, så de kan klare sig sommeren igennem. Hvis du ikke husker at vedligeholde dine havemøbler, risikerer du at de går i stykker eller blive grimme at se på.

Vedligeholdelse af havemøbler er heldigvis ikke så svært, og der er derfor ingen undskyldning for ikke at trække i de blå overalls og give møblerne lidt kærlighed.

Giv dine havemøbler olie eller maling

Når træ står udenfor, vil det med tiden blive slidt og misfarvet. Det er praktisk talt ligegyldigt hvilken type træ dine møbler er konstrueret af – med tiden vil de blive grimme og måske gå i stykker. Det er altså medmindre du kommer nedbrydningen i forkøbet, ved at huske at tage dig af møblerne i ny og næ.

Hvis dine havemøbler ikke får olie eller maling, vil træet så småt blive nedbrudt med tiden, og det gør bestemt ikke noget godt for udseendet eller funktionaliteten.

Uanset om det er dit puslebord, spisebordsstole eller havemøbler af træ, så skal det have behandling for at kunne holde i adskillige år frem. Dog er der særligt stort behov for, at havemøbler bliver vedligeholdt, da disse står udendørs og derfor bliver udsat for vind og vejr.

Især træmøbler er modtagelige overfor vind og vejr. Du tænker måske på regn og slud som den store synder, men også UV-stråler fra solen er med til at nedbryde træet, udtørre det og gøre det kedeligt at se på.

Hvis der sker store temperaturudsving risikerer du også, at der kan opstå revner i træet. Revner er ikke pæne at se på, og så giver de ideelle forhold for alger og svamp.

Så ofte skal du vedligeholde dine havemøbler

Det anbefales at du som minimum giver dine havemøbler olie 1 gang om året. Det kan passende være en måneds tid inden du påtænker at stille dem frem. Ligeledes er det en fordel at give malede havemøbler lidt maling i ny og næ. Det kan du også passende gøre 1 gang om året, selvom det ikke er ligeså nødvendigt som olien på træmøbler uden maling.

Ellers handler det mest af alt om at holde øje med møblerne og tage eventuel nedslidning i opløbet. Det er altid lettere at forebygge end at behandle, så vær gerne ude i god tid.

anlægsgartner tilbud