Der er ingen tvivl om, at det er rigtig rart med en have, så snart det er vejr til at være udenfor. Til gengæld får du ikke meget brug ud af din have, hvis du ikke sørger for at indrette den hyggeligt og gøre den indbydende at være i.

Derfor får du her nogle tips til, hvordan du får mere ud af din have.

Lav nogle hyggelige kroge og hjørner

Du får kun lyst til at være udenfor i din have, hvis der faktisk er hyggeligt at være. Derfor er det en rigtig god idé at gøre noget ud af at lave nogle hyggelige kroge og hjørner, hvor du kan slappe af og nyde din have. Det er forholdsvis nemt at sørge for ved hjælp af nogle behagelige møbler. Det kan være alt fra en hængekøje til et stort loungesæt.

Det er ikke sikkert, at du altid har lyst til at sidde eller ligge i solen. Derfor er det rart med noget, der kan skygge. Det kan du f.eks. sørge for med en parasol, men du kan også montere en markise langs dit hus. En markise er med til at skabe et hyggeligt uderum, hvor du kan slappe af, læse en bog eller tage en lille lur, uden du behøver at ligge i solen.

Du kan f.eks. få besøg af en gratis gardinbus til en opmåling eller en snak om markiser.

Indret din have efter dit overskud

Desuden er det altid en god idé, at du indretter din have ud fra, hvor meget tid og overskud du har. Det bliver overskueligt med en have, der kræver rigtig meget arbejde, hvis du ikke har tid til det. Derfor bør du holde det på et minimum med krævende planter, bede osv., hvis du ikke har mulighed for at holde styr på det.