Husker du de gode gammeldags pladespillere fra mors og fars hjem, som kunne spille vinylplader? Denne form for musikafspiller uddøde hurtigt, da vi fik de moderne højtalere på markedet.

Men selvom teknologien har udviklet sig meget siden, så er den gamle retro pladespiller altså kommet tilbage på mode.

Nu er det igen blevet populært at sætte pickup’en i rillen og høre sin yndlingsmusik – men nu på vinylplader! Hvorfor? Det kan der være mange grunde til. Nogle er vilde med det retro look, andre gør det til en hobby at samle på gamle vinylplader og nogen synes bare, at lyden er langt bedre på de gode gamle pladespillere.

Hør musik på den old school måde

Husker du musikken, som den var i gamle dage? Der er noget helt særligt ved at sætte en vinylplade på den gamle pladespiller, sætte pickuppen i rillen og høre musikken spille. Selvom dine forældres gamle vinylplade måske ikke fungerer lige så godt, som den har gjort, så fortvivl ej. Der laves stadig retro pladespillere den dag i dag – og de fungerer langt bedre end de gjorde engang!

Producenterne har hørt vores bønner, og nu er der et utal af smarte pladespillere på markedet, som bare venter på at flytte hjem i din stue. Hvis du gerne vil høre musik på den old school måde, så skal du have fingrene i en vintage pladespiller. En vintage pladespiller ser ud som de helt gamle modeller, men lydkvaliteten er langt bedre end den har været.

Disse pladespillere er særligt eftertragtede

Selvom der er moderniserede versioner af den gamle pladespiller, så er det ikke de strømlinede modeller, som tager førstepladsen. De retro og vintage-looking pladespillere er stadig dem, som folk helst vil have fat i.

Når du skal vælge en pladespiller, så husk at læs grundigt op på lektien først. Der er både dyre og billige pladespiller på markedet, og det er altid bedst at vælge et mærke, som kendes for deres gode kvalitet. Kvalitetsmærker taber heller ikke deres værdi, så hvis du en dag vil sælge pladen igen, så kan du sagtens få gode penge for den.

Kig efter mærker som Thorens, Rega eller Luxman. Disse mærker er nogle af de mest velkendte inden for pladespiller-verden. Disse modeller koster en smule mere end de billige pladespillere, men de er hver en krone værd.

Hvis din pladespiller går i stykker

Hvis du vælger en af de velkendte mærker, så er det også nemmere at få repareret den igen, hvis den går i stykker. Det skyldes at der findes masser af reservedele på markedet til netop disse modeller. Hvis du vælger en ukendt model eller måske finder en pladespiller i en genbrug, så kan det godt blive udfordrende at få den repareret igen, hvis den skulle mangle reservedele.

Det ville være træls at bruge penge på en vintage pladespiller, som så ikke kan spille nogen former for musik. Derfor skal du fortrinsvis kigge på kvalitetsmodellerne. De er bygget i et simpelt, men holdbart system som også spiller rigtig god lyd.